Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İstanbul’da düzenlenen mitingde Saraçhane’de toplanan kalabalığa seslendi. Konuşmasında hukuksuzluklara, demokrasi mücadelesine ve adaletin önemine vurgu yapan Yavaş, "Biz bir avuç insan değil milyonlarız" diyerek halkın gücüne dikkat çekti.
Hhalkın iradesine sahip çıkacağız
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Saraçhane'de düzenlenen mitingde coşkulu kalabalığa hitap etti. Konuşmasının başında İstanbul'un iradesine sahip çıkmak için burada olduklarını vurgulayan Yavaş, Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) ülkeyi hiçbir zaman sahipsiz bırakmadığını ve bırakmayacağını söyledi.
Demokrasiye ve hukukun üstünlüğüne olan inancını dile getiren Yavaş, "Anayasamıza sahip çıkmak, onun uygulanmasını sağlamak için buradayız." sözleriyle konuşmasına başladı.
Ekrem imamoğlu’na destek çağrısı
Mansur Yavaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun hakkını savunmak için bir araya geldiklerini belirtti. “Ona oy veren milyonların iradesini korumak için buradayız” diyen Yavaş, İmamoğlu'nun gözaltına alınmasının adalet duygusunu yerle bir ettiğini ifade etti.
Ayrıca basın özgürlüğüne de dikkat çeken Yavaş, "Gazeteciler özgürce haber yapabilsin diye buradayız. Hukuksuzluklara karşı susmayacağız." ifadelerini kullandı.
Hukuksuzluklara karşı birlikte mücadele
Yavaş, Türkiye'deki hukuksuzluklara dikkat çekerek adaletsizliğin sadece belirli grupları değil, tüm toplumu etkilediğini söyledi. "Haksızlığa susan, dilsiz şeytan olur." diyerek hukukun üstünlüğüne vurgu yaptı.
"Hukuksuzluğa sessiz kalan, zulme ortak olur. Biz bu adaletsiz düzene karşı sesimizi çıkarmaya devam edeceğiz. Her geçen gün daha da kalabalık olacağız."
Ayrıca polis memurlarına da seslenen Yavaş, "Buradaki genç kardeşlerimiz haklarını savunmak için buradalar. Sizlerin de hukuka saygı göstermenizi bekliyoruz." dedi.
Ekonomi de hukuksuzluktan etkileniyor
Hukuksuzlukların sadece adalet sistemine değil, ülkenin ekonomisine de büyük zarar verdiğini belirten Yavaş, Türkiye’nin ekonomik krizden çıkmasının yolunun hukukun üstünlüğüne yeniden dönmekten geçtiğini ifade etti. “Ekonominin düzelmesi için önce hukukun düzelmesi gerekiyor.” dedi.
"Hukuka bağlı bir iktidar kuracağız"
Mansur Yavaş, muhalefetin koltuk kavgası içinde olmadığını, ülkenin geleceğini yeniden inşa etme mücadelesi verdiğini dile getirdi.
“Amacımız kişisel çıkar değil, bu ülkeye gerçek bir adalet getirmek.”
Mevcut sistemin halkın iradesini yansıtmadığını belirten Yavaş, 23 Mart seçimlerinin önemine dikkat çekerek "Halkın iradesini hiçe sayan anlayışa karşı sandıkta cevap vereceğiz." dedi.
"cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi denendi ve başarısız oldu"
Mansur Yavaş, Türkiye’de mevcut hükümet sisteminin başarısız olduğunu ve halkın artık yeni bir yönetim modeline geçmek istediğini ifade etti. "Anketler halkın mevcut sistemden memnun olmadığını açıkça gösteriyor. Bizler ülkeyi bu girdaptan çıkarmaya kararlıyız." dedi.
Yavaş, hukuksuzluk ve baskının toplumun her kesimine zarar verdiğini vurgulayarak "Türkiye’yi hak ettiği noktaya hep birlikte taşıyacağız. Asla umutsuz olmayacağız." dedi.
"Her şey çok daha güzel olacak"
Mansur Yavaş, konuşmasının sonunda halkı umutsuzluğa kapılmamaya davet etti ve birlik mesajı verdi:
"Hiç merak etmeyin, Ekrem Başkan da en kısa sürede aramıza katılacak. Türkiye’yi hak ettiği yere hep birlikte taşıyacağız. Türk milleti daha önce de yaptı, yine yapacak!"
Kalabalık, "Her şey çok güzel olacak!" sloganlarıyla Yavaş’ı destekledi.