GLİSEMİK İNDEKSİ DÜŞÜK BİR TAHIL: DARI

Daru0131, glisemik indeksi düşük bir tahıl olarak kan şekerini daha istikrarlı bir şekilde yükselten gıdalar arasında yer alıyor. Boston Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Dr. Caroline Apovian, “Daru0131 gibi düşük glisemik indeksli tahıllar, tip 2 diyabet kontrolünde önemli bir rol oynar ve insülin direncini azaltmaya yardımcı olur” diyor.

KALP SAĞLIĞI İÇİN DARININ FAYDALARI

Daru0131, kalp sağlığına katkı sağlayan antioksidanlar, lifler ve sağlıklı yağlar içerir. Prof. Dr. Michael Greger’e göre, darının kolesterol düşürürek damar tıkanıklığını önlemeye yardımcı olması, kalp hastalıklarına karşı koruyucu bir etki sağlar.

Journal of Nutrition’da yayınlanan bir araştırmaya göre, darının düzenli tüketimi kalp sağlığına olumlu etkiler sunuyor.

Aile hekimleri 81 ilde iş bırakıyor: Tepkiler büyüyor Aile hekimleri 81 ilde iş bırakıyor: Tepkiler büyüyor

KAS VE METABOLİZMA DOSTU

Daru0131, magnezyum içeriği ile kas fonksiyonlarını desteklerken metabolizmanın düzenli çalışmasına yardımcı olur. Klinik beslenme uzmanı Dr. Sarah Williams, “Magnezyum, vücuttaki 300’den fazla biyokimyasal reaksiyonda rol oynar ve insülin duyarlılığını artırarak enerji üretimine katkı sağlar” ifadelerini kullandı.

SİNDİRİM SAĞLIĞI VE KİLO KONTROLÜ İÇİN KULLANILIYOR

Daru0131, lif içeriğiyle sindirim sistemini destekler. Bağırsak hareketlerini düzenler ve kabızlığı önler. Prof. Dr. Linda Van Horn, “Daru0131 gibi lif açısından zengin tahıllar, sindirimi iyileştirir ve bağırsak sağlığını destekler” açıklamasında bulundu.

Daru0131 ayrıca gluten içermediği için çölyak hastaları ve gluten intoleransı olanlar için harika bir alternatif. Pışmiş darı, kahvaltılarda, salatalarda ve yemeklerde kullanılabileceği gibi, un formunda ekmek ve tatlılarda da tercih edilebilir.

Muhabir: Haber Merkezi