DEM Parti’nin İmralı Heyeti, terör örgütü PKK’nın elebaşı Abdullah Öcalan’ın silah bırakma çağrısının ardından siyasi temaslarını sürdürüyor. MHP ile gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından heyet, TBMM’de AKP ile bir araya geldi.

DEM Parti Heyeti TBMM’de AKP’yi Ziyaret Etti

DEM Parti’nin TBMM’deki ikinci durağı AKP oldu. Heyet, AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, AKP Genel Başkanvekili Efkan Ala, AKP Sözcüsü Ömer Çelik ve AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin tarafından karşılandı. DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, Grup Başkanvekili Gülistan Koçyiğit ve TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder’in de katıldığı görüşme, toplantı salonunda devam etti.

DEM Parti, 26 Aralık 2024’te İmralı’da gerçekleşen ilk görüşmenin ardından siyasi partilerle temaslarını yoğunlaştırmıştı. Bugün MHP ile saat 11.00’de gerçekleştirilen görüşmenin ardından AKP ile saat 14.00’te bir toplantı yapıldı. Önceki görüşmelerde tüm partilerin genel başkanları toplantılara katılmışken, AKP bu sürecin dışında kalmıştı.

Süleyman Soylu'ya Stuttgart Havalimanı’nda büyük terbiyesizlik Süleyman Soylu'ya Stuttgart Havalimanı’nda büyük terbiyesizlik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, DEM Parti ile Görüşecek mi?

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu toplantıda yer almadı ancak ilerleyen süreçte DEM Parti heyetiyle bir görüşme yapması bekleniyor. Geçtiğimiz hafta AKP Grup Toplantısı’nın ardından Erdoğan, DEM Parti’ye randevu vereceğini açıklamıştı. Ancak bu görüşmenin Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde mi yoksa AKP Genel Merkezi’nde mi yapılacağı henüz netlik kazanmadı.

DEM Parti’nin Ziyaretleri Ne Anlama Geliyor?

DEM Parti’nin siyasi partilerle gerçekleştirdiği bu görüşmeler, Öcalan’ın silah bırakma çağrısı sonrası atılacak adımların belirlenmesi açısından büyük önem taşıyor. Özellikle AKP ile yapılan görüşmenin içeriği, sürecin nasıl ilerleyeceği konusunda belirleyici olabilir.

Kaynak: Yeni Devir