Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, gözaltına alınan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun eşi Dilek İmamoğlu’na destek ziyaretinde bulundu.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da aralarında bulunduğu 106 kişi hakkında gözaltı kararı verilmesinin ardından, siyaset dünyasından destek mesajları gelmeye devam ediyor. Mansur Yavaş, yurt dışı programını yarıda keserek Türkiye’ye döndü ve Dilek İmamoğlu’nu ziyaret etti.
Dilek İmamoğlu'na destek ziyareti
Mansur Yavaş, gözaltı sürecinin ardından Ekrem İmamoğlu’nun ailesine destek olmak için İstanbul’a geldi. Önce Dilek İmamoğlu’nu ziyaret eden Yavaş, ardından Saraçhane’ye geçerek süreçle ilgili temaslarda bulunması bekleniyor.
Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınması, siyasi arenada büyük yankı uyandırırken, CHP’li belediye başkanları ve parti yöneticileri de süreci yakından takip ediyor. Mansur Yavaş’ın bu ziyaretinin, İmamoğlu ailesine destek anlamı taşıdığı ifade ediliyor.
Soruşturma kimleri kapsıyor?
İmamoğlu hakkında yürütülen soruşturma kapsamında gözaltı kararı çıkarılanlar arasında şu isimler yer alıyor:
-
Murat Ongun (İBB Sözcüsü)
-
Tuncay Yılmaz
-
Fatih Keleş
-
Ertan Yıldız
-
Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan
-
İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat
-
Reform Enstitüsü Başkanı Mehmet Ali Çalışkan
Soruşturma süreci devam ederken, gözaltı kararları kamuoyunda büyük yankı uyandırdı.
Yavaş’tan soruşturma iddialarına yanıt
Mansur Yavaş, kendisiyle ilgili de bir soruşturma başlatılacağı iddialarına ilişkin açıklamalarda bulundu.
"Korktuğumuz bir şey yok ancak bu iddialara bakarsanız, yeni bir sapık bulunup aleyhimizde bir şeyler söyletme ihtimalleri var gibi geliyor bana. Yoksa da televizyonlardan konuşmasınlar, herkesin ailesi var."
Yavaş’ın bu açıklamaları, siyasi tartışmaların daha da alevlenmesine neden oldu.
Saraçhane'de nasıl bir açıklama yapılacak?
Mansur Yavaş’ın ziyaretinin ardından, CHP ve diğer muhalefet partilerinin Saraçhane’de yapacağı açıklamalar merak ediliyor. Parti yetkililerinin, Ekrem İmamoğlu’nun gözaltı süreci ve devam eden soruşturmaya ilişkin açıklamalarda bulunması bekleniyor.