İstanbul Valiliği, yoğun kar yağışı ve buzlanma riski nedeniyle 20 Şubat 2025 Perşembe günü tüm okullarda eğitime ara verildiğini duyurdu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan verilere göre, İstanbul genelinde olumsuz hava koşulları bekleniyor.

Valilik duyurdu: Eğitim-öğretime ara verildi

Valilik tarafından yapılan açıklamada, öğrencilerin ve vatandaşların güvenliği göz önünde bulundurularak anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitim-öğretime ara verildiği belirtildi.

Ayrıca, kamu kurumlarında çalışan engelli personel, 8 yaş altı çocuğu bulunan kadın çalışanlar ve hamile personelin de idari izinli sayılacağı açıklandı.

Vatandaşlara kritik uyarılar

İstanbul Valiliği, kar yağışı ve buzlanma nedeniyle vatandaşlara bazı önemli uyarılarda bulundu:

  • Zorunlu olmadıkça özel araçlarla trafiğe çıkılmaması gerektiği belirtildi.

  • Sürücülerin ve yayaların dikkatli olmaları gerektiği vurgulandı.

  • Meteoroloji ve ilgili kurumların duyurularının takip edilmesi istendi.

Yetkililer, olumsuz hava koşulları nedeniyle oluşabilecek aksaklıklara karşı tedbir alınmasını öneriyor.

İstanbul Valiliği'nin resmi açıklaması

"Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan verilere göre ilimiz genelinde yoğun kar yağışı ve buzlanma beklenmektedir.

Adalet Bakanı Tunç'tan TÜSİAD açıklaması: 'Cumhurbaşkanımızın konuşmasından önce... Adalet Bakanı Tunç'tan TÜSİAD açıklaması: 'Cumhurbaşkanımızın konuşmasından önce...

Öğrencilerimizin ve vatandaşlarımızın güvenliği göz önünde bulundurularak 20 Şubat 2025 Perşembe günü İstanbul genelinde tüm eğitim kurumlarında (anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liseler) eğitim-öğretime ara verilmiştir.

Ayrıca, kamu kurumlarında görev yapan engelli, 8 yaş altı çocuğu bulunan kadın çalışanlar ve hamile personel de idari izinli sayılacaktır.

Vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmalarını, zorunlu olmadıkça özel araçlarıyla trafiğe çıkmamalarını önemle rica ederiz."

Kaynak: Yenidevir.com.tr