HT Spor ekranlarında yayınlanan %100 Futbol programında Rıdvan Dilmen, Galatasaray’ın Bodrum FK karşısında aldığı 2-0’lık galibiyeti detaylı şekilde değerlendirdi. Galatasaray’ın şampiyonluk yolundaki performansına dikkat çeken Dilmen, Fenerbahçe ile olan puan yarışına dair önemli analizlerde bulundu.

Okan Buruk’tan ayrılık iddialarına net yanıt: Galatasaray’dan gidecek mi? Okan Buruk’tan ayrılık iddialarına net yanıt: Galatasaray’dan gidecek mi?

“Favoriydi ve favori gibi kazandı”

Galatasaray’ın oyunu için “Dolu dolu bir futbol oynadılar. Favoriydi ve favori gibi kazandı” diyen Dilmen, maçın skoruna bakarak geçmenin doğru olmayacağını ifade etti.

“Galatasaray ilk 6 maçı kazanırsa şampiyon olur”

Dilmen, Galatasaray cephesinin matematiksel hesabına değinerek, “Galatasaray ‘7 maç var ama ilk 6’yı alırsam şampiyon olurum’ diyor. Son haftaya bırakmak istemiyorlar” yorumunu yaptı.

“Şampiyonluk oranım: %60 Galatasaray, %40 Fenerbahçe”

Şampiyonluk yarışıyla ilgili değerlendirmesinde Dilmen, “Ben şu an Galatasaray’a yüzde 60, Fenerbahçe’ye yüzde 40 veriyorum. Eğer Trabzon deplasmanından 3 puan ve ikili averaj avantajıyla dönerse bu oran %90’a çıkar” ifadelerini kullandı.

“Beşiktaş beraberliği pahalıya patladı”

Rıdvan Dilmen, Galatasaray’ın Beşiktaş derbisinde kaybettiği puanların kritik olduğunu vurgulayarak, “İki beraberlik şansını o maçta kaybetti. Bu yüzden Fenerbahçe hâlâ yarışta” dedi.

“Galatasaray 3 maçtır rakiplerine nefes aldırmadı”

Bodrum FK’nın pozisyona giremediğini vurgulayan Dilmen, “Galatasaray’ın sadece 2 golü değil, 8 net pozisyonu vardı. Fenerbahçe’ye karşı da, Samsunspor’a karşı da aynı baskıyı yaptı” dedi. Bodrum FK'nın ise savunma ağırlıklı bir planla sahada olduğunu belirtti.

Kaynak: Yenidevir.com.tr