Kayısının başkentinde hasat devam ediyor
Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen ve "dünya kayısı başkenti" olarak anılan Malatya'da kayısı hasadı devam ediyor. Çoğunlukla taze olarak tüketilen Malatya kayısısı, aynı zamanda kükürtleme, gün kurusu ve çir şeklinde kurutularak da tüketiliyor.
Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen ve "dünya kayısı başkenti" olarak anılan Malatya'da kayısı hasadı devam ediyor. Çoğunlukla taze olarak tüketilen Malatya kayısısı, aynı zamanda kükürtleme, gün kurusu ve çir şeklinde kurutularak da tüketiliyor. Kurutmalık olarak kullanılacak kayısılar çırpma yöntemiyle hasat edilirken sofralık olarak taze tüketilecek kayısılar ise raf ömrünün daha uzun olmasını sağlamak için tek tek elle toplanıyor. Hasat zamanı çeşitli işlemlerden geçen kayısılar için farklı illerden çok sayıda işçi kente geliyor.
Muhabir: Haber Merkezi
Henüz içerik girmediniz
Trend Haberler
Et kesim fiyatlarında düşüş: Piyasa hareketlendi
Konya'nın tarım devi iflas etti! Faaliyetlerini durdurdu
Sergen Yalçın reddetmişti! İşte Beşiktaş'ın B planı
10 Ocak’ta Yeni Yol Partisi kuruluyor! İşte kurucular kurulu...
Gürcistan asgari ücret ve 2025 işçi maaşları güncel rakamları
Sergen Yalçın Beşiktaş’a dönecek mi? Kritik görüşme bugün!