EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI İÇİN 12.500 TL ÜZERİNDEN ARTIŞ

Önder Yılmaz, kanun değişikliği gerektiren en düşük emekli maaşı artışı için TBMM’nin 7 Ocak’ta yeniden açılmasını işaret etti. Yılmaz, yasal düzenlemenin Ocak ayına yetişmemesi durumunda, maaşlara geriye dönük fark ödemesi yapılabileceğini belirtti.

MASADAKİ İKİ SENARYO VAR

Yılmaz’ın aktardığına göre, hükümetin gündeminde iki ana senaryo bulunuyor:

·         Birinci Senaryo: En düşük emekli maaşına, geçtiğimiz yılın ikinci yarısındaki enflasyon oranında artış yapılması. Bu durumda, en düşük maaş 14.500 TL seviyesine yükselecek.

·         İkinci Senaryo: SGK ve BAĞKUR emeklileri ile memur emeklileri arasındaki yüzde 4.21’lik zam farkının kapatılması. Bu senaryoya göre en düşük maaş 15.000 TL’ye çıkacak. Ayrıca, zam oranına refah payı eklenerek yüzde 20’ye kadar artırılabileceği ifade ediliyor.

Bursa’da 20 yıllık inşaat şirketi iflas bayrağını çekti! Bursa’da 20 yıllık inşaat şirketi iflas bayrağını çekti!

GEÇMİŞ ZAM FARKLARI NASIL DÜZENLENDİ?

Yılmaz, önceki düzenlemelerde maaş farklarının nasıl giderildiğini de hatırlattı. Ocak 2023’te SGK ve BAĞKUR emeklilerine yüzde 37.57 zam yapılması gerekirken, memur emeklilerine verilen yüzde 49.25 oranındaki zam tüm emeklilere uygulanmıştı. Benzer bir düzenleme Temmuz 2024’te de hayata geçirilmişti.

HÜKÜMETİN 2024 PLANLARI

2024 yılı için emekliler yılı ilan edildiği belirtilen hükümet kulislerinde, geçmişte olduğu gibi maaş zamlarının eşitlenmesi ve refah payı düzenlemelerinin yapılacağı ifade ediliyor. Bu düzenlemelerin Ocak 2025 döneminde hayata geçirilmesi planlanıyor.

Muhabir: Yenidevir