Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yeni bir sosyal konut kampanyasının başlatılacağını açıkladı.
Kampanyanın tüm detayları, Emlak Konut Genel Müdürlüğü tarafından bu hafta içinde kamuoyuyla paylaşılacak.
81 ilde sosyal konut projeleri hayata geçiyor
Bakan Kurum, İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu’nun düzenlediği Türkiye İnşaat Sektörü Çalıştayı'nda yaptığı açıklamada, 81 ilde sosyal konut projelerinin yıl sonuna kadar başlatılacağını duyurdu. Konut ihtiyacının belirlenmesi için valiliklere genelge gönderildiğini belirten Kurum, gerekli etüt ve çalışmaların tamamlanmasının ardından projelerin hayata geçirileceğini vurguladı.
Emlak Konut’tan yeni kampanya
Emlak Konut’un başlatacağı yeni kampanya kapsamında, dar gelirli vatandaşların yanı sıra diğer gelir gruplarına da uygun ödeme koşulları sunulacak. Bakan Kurum, düşük peşinatlı ve uzun vadeli ödeme seçenekleriyle vatandaşların konut sahibi olmasının kolaylaştırılacağını belirtti.
Konut fiyatları sabitleniyor
Kurum, arsa maliyetlerini düşürerek konut fiyatlarını artırmayacak bir model üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Hazine arazilerinin düşük maliyetlerle piyasaya sunulacağını belirten Bakan, bu sayede konut fiyatlarının sabit tutulacağını ve daha fazla kişinin ev sahibi olabileceğini ifade etti.