Davet sofralarının en özel lezzetlerinden biri olan su böreği hem şık hem de doyurucu bir alternatiftir. Sıcak suyla haşlanıp katmanlar halinde yerleştirilen yufkalarla hazırlanan tepsi su böreği zengin iç harçlarla farklı lezzetler sunar. Bu sayede her damak zevkine kolaylıkla hitap edebilir. Tepside hazırlanan su börekleri evde hazırlanabileceği gibi sipariş de edilebilir.
Tepsi Su Böreği
Tepside hazırlanan su börekleri geleneksel mutfağın en özel lezzetlerinden biri olarak karşımıza çıkar. İncecik yufkaların suyla haşlanıp katmanlar halinde dizildiği tepsi su böreği zengin iç harcı ve yumuşacık dokusuyla ilgi çeker.
Su böreği sıklıkla peynir, maydanoz, kıyma ya da ıspanak gibi malzemeler kullanılarak hazırlanır. Katmanlar arasına eklenen malzemeler böreği çok daha lezzetli bir hale getirerek her lokmada unutulmaz bir tat bırakır.
Tepsi Su Böreğinin Özellikleri
Adından da anlaşılacağı gibi bu börek sıcak suya batırılan yufkaların özel bir kıvam alarak pişirmesi yöntemiyle hazırlanır. Bu teknik tepsi su böreği için yumuşaklığı öne çıkarır ve ağızda dağılmasını sağlar.
Börek büyük tepsilerde pişmesinden kaynaklı olarak dilimlenerek servis edilir. Dolayısıyla kalabalık gruplar için ideal lezzetler arasında yer alır. Buna bağlı olarak davet sofralarına eşlik eder.
Tepsi Börek Nedir?
Tepsi böreği çoğunlukla büyük kare ya da yuvarlak tepsilerde hazırlanan, yufkalar arasına koyulan iç malzemelerle lezzetlendirilen geleneksel bir Türk yemeğidir. İç malzeme olarak ıspanak, kaşar, peynir, kıyma, patates ya da karışık harçlar kullanılabilir.
Yufkalar üst üste dizildikten sonra üzerinde tereyağı ya da sıvı yağ gezdirilerek fırına verilir. Üst kısmı nar gibi kızarana kadar pişirilen tepsi börek sıcak bir şekilde servis edilerek enfes bir lezzet sunar. Dolayısıyla hem görsel hem lezzeti mükemmeldir.
İstanbul'un En İyi Börekçisi
İstanbul tepsi börekleri ile ünlü şehirler arasında yer alır. Şehirdeki en lezzetli börekleri tatmak için ise Bal Börek Baklava ideal bir tercihtir. Geleneksel tariflerle hazırlanan incecik yufkalar ve bol malzemeyle hazırlanan börekler her ısırıkta lezzet şöleni sunar. Peynirli, kıymalı, ıspanaklı, mantarlı, kaşarlı veya karışık çeşitleriyle her damak zevkine hitap eden börekler özel günlerinizde sofralarınızı şenlendirir.
Tepsi Börek Fiyatları
Börek fiyatları içeriği ve büyüklüğüne bağlı olarak değişkenlik gösterir. Peynirli ya da kıymalı olarak hazırlanan tepsi börek çeşitlerinin fiyatları 700 Türk Lirası ile 1.300 Türk Lirası arasında değişirken, patatesli ya da ıspanaklı seçenekler için fiyatlar daha uygun olabilir.
Dolayısıyla söz konusu tepsi börekleri olduğunda net bir fiyattan söz edilememektedir. Sipariş oluşturmak isteyen kişiler farklı tepsi börek lezzetleri fiyatları hakkında detaylı bilgiyi web sitesi üzerinden edinebilir.
Tepsi Baklavalar
Neredeyse herkesin sevdiği bir tatlı olan baklava yemeklerden sonra sıklıkla tercih edilir. Tepsi boyutunda hazırlanan tepsi baklava kalabalık sofralarda masaya şıklık katmak için idealdir.
Kat kat açılan özel baklava yufkalarının arasına bol ceviz ya da fıstık iç harcı konulduktan sonra tepsi baklava tereyağıyla lezzetlendirilir. Şerbetle buluşarak lezzeti artırılan altın sarısı baklavalar büyüleyici bir lezzet ortaya çıkarır.
Tepsi Baklava Fiyatları İstanbul
İstanbul’da baklava fiyatları kullanılan malzemeye ve tepsinin büyüklüğüne göre değişkenlik gösterir. Fıstıklı baklavalar için belirlenen fiyatlar cevizli baklavalara kıyasla daha yüksek olabilir. Dolayısıyla malzeme türü fiyatlar üzerinde belirleyicidir.
Bunun yanı sıra tepsi boyutu da fiyatları belirleyen faktörler arasındadır. Örneğin daha büyük tepsilerde üretilen tepsi baklava fiyatları daha yüksek olabilir. Buna bağlı olarak net bir fiyattan söz edilememektedir.