Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2025 yılında bütçeden ve uluslararası finans kuruluşlarından sağlanacak desteklerle kırsal kalkınma için 18,5 milyar liralık yatırım yapılacağını duyurdu.

"Tarım bitti" iddialarına yanıt

Erdoğan, muhalefetin “tarım bitti” söylemlerine sert tepki göstererek Türkiye’nin tarımsal üretimde Avrupa’da lider, dünyada ise sekizinci sırada olduğunu vurguladı. “İdrakleri kapanmamış olanlar için bu rakamlar yeterlidir. Ama iktidara muhalefeti, ülkeye muhalefet ile karıştıranlara ne desek boş” ifadelerini kullandı.

Çiftçilere destek paketleri açıklandı

Erdoğan, kırsal kalkınma ve tarım sektörüne yönelik yeni teşvikleri de duyurdu:

Dolar kuru sahipleri ters köşe oldu: Cumhuriyet tarihinde bir ilk yaşandı! Dolar kuru sahipleri ters köşe oldu: Cumhuriyet tarihinde bir ilk yaşandı!
  • 2025 yılında 18,5 milyar liralık kırsal kalkınma desteği verilecek.
  • Bu desteklerle yaklaşık 25 milyar liralık yatırım yapılacak ve 10 bin kişiye istihdam sağlanacak.
  • 5 yıl boyunca tarım sektörüne 1 milyar dolar (yaklaşık 37 milyar lira) hibe verilecek.
  • Bu hibelerin 250 milyon doları deprem bölgesine ayrılacak.

Gıda denetimleri ve fahiş fiyatlarla mücadele

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ramazan ayında gıda ürünlerinde fırsatçılık yapanlara karşı sert tedbirler alındığını belirtti. “Vatandaşın helal lokmasına göz dikenlerin heveslerini kursaklarında bırakmaya devam edeceğiz” diyerek denetimlerin süreceğini ifade etti.

Kaynak: Ekonomi Servisi