Kısa süre önce Cumhuriyet Halk Partisi’ne (CHP) katılan Cemal Enginyurt, sosyal medya paylaşımıyla gündeme geldi. Enginyurt, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın el ele olduğu bir fotoğrafı paylaşarak iktidara mesaj verdi.
CHP’ye katılımı sonrası ilk mesaj
Demokrat Parti’den istifa ettikten sonra bir süre bağımsız milletvekili olarak devam eden Cemal Enginyurt, geçtiğimiz günlerde CHP saflarına katıldı. Enginyurt’un bu hamlesi siyaset sahnesinde dikkat çekerken, yaptığı paylaşım da büyük yankı uyandırdı.
“Ya hep beraber, ya hiç birimiz”
Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Enginyurt, şu ifadeleri kullandı:
“Bu beraberlik ve birlik görüntüsü milyonlarca insana umut oldu. Parçalamak isteyenlere, fitne üretenlere, korkaklara, bozgunculara inat her daim bir olmalı, iri olmalı, diri olmalıyız. Ya hep beraber, ya hiçbirimiz.”
Siyasi mesaj içeren paylaşım
Enginyurt’un bu paylaşımı, muhalefet cephesinde birlik vurgusunu öne çıkarırken, iktidara karşı ortak bir duruş sergilendiğinin göstergesi olarak yorumlandı. CHP’nin yeni dönemde nasıl bir yol izleyeceği merak edilirken, bu tür birliktelik mesajlarının 2025 seçimlerine yönelik hazırlıkların bir parçası olabileceği ifade ediliyor.
Bu beraberlik ve birlik görüntüsü Milyonlarca insana UMUT oldu.
— Cemal Enginyurt (@cenginyurt52) February 6, 2025
Parçalamak isteyenlere, fitne üretenlere,korkaklara, bozgunculara İNADINA her daim Bir olmalı, İri olmalı,Diri olmalıyız.
Ya hep beraber ya hiç birimiz. @herkesicinCHP @ekrem_imamoglu @mansuryavas06… pic.twitter.com/NOOWSLuPu7