İngiltere Championship ekiplerinden Hull City’de forma giyen Abdülkadir Ömür, sezon sonuna kadar Rizespor’a kiralık olarak transfer oluyor. Türk futbolunun yetenekli isimlerinden biri olan 25 yaşındaki oyuncu, Süper Lig’e dönüş yaparak yeniden kendini kanıtlamak istiyor.

Acun Ilıcalı ve İbrahim Turgut anlaşmaya vardı

Hull City’nin sahibi Acun Ilıcalı, Abdülkadir Ömür’ün transferi için Rizespor Başkanı İbrahim Turgut ile görüştü. Taraflar arasında gerçekleşen görüşmeler sonucunda, kiralık transfer konusunda anlaşmaya varıldığı öğrenildi. Ömür’ün hafta sonunda Rize’ye gitmesi bekleniyor.

Zorunlu satın alma maddesi yok

Yağız Sabuncuoğlu’nun haberine göre, yapılan anlaşmada zorunlu satın alma opsiyonu bulunmuyor. Sezon sonuna kadar Rizespor forması giyecek olan Abdülkadir Ömür’ün, performansına göre geleceği şekillenecek.

Abdülkadir Ömür’ün sezon performansı

Bu sezon 21 maçta forma giyen Abdülkadir Ömür, 1 asist yaparak Hull City kariyerine katkı sundu. Ancak beklenen etkiyi yaratamayan futbolcu, düzenli forma şansı bulmak için Rizespor’da yeniden çıkış yapmayı hedefliyor.

İspanyol basınından Arda Güler’e sert eleştiri: "Brahim Diaz’a baksa..." İspanyol basınından Arda Güler’e sert eleştiri: "Brahim Diaz’a baksa..."

Trabzonspor’dan Hull City’ye transferi

Hull City, Abdülkadir Ömür’ü geçtiğimiz sezon devre arasında Trabzonspor’dan 2.5 milyon euro karşılığında transfer etmişti. Milli futbolcunun İngiliz ekibiyle 2027 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor.

Kaynak: Yağız Sabuncuoğlu