Cezaevinde bulunan Ekrem İmamoğlu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinin yıl dönümünde, X hesabı üzerinden yayımladığı mesajda, 16 milyon İstanbullunun iradesine vurgu yaparak, yaşanan süreci "milli iradeye darbe" olarak nitelendirdi.

İmamoğlu’nun mesajından satır başları şöyle:

  • “1 yıl önce bugün, 1 milyon oy farkıyla 16 milyon İstanbullu bir kez daha kazanmıştı.”

  • “Bir yılda 5 ilçe belediye başkanımız tutuklandı, 2’sine kayyum atandı.”

  • “Ben dahil birçok İBB çalışanı haksız şekilde cezaevine gönderildi.”

  • “Bu yapılanlar çok açık bir şekilde suçtur. Milli iradeye düşmanlıktır.”

  • “Türkiye adil, öngörülebilir bir ülke olacak. Bugün sizlere çok güzel günleri müjdeliyorum.”

Boykot Çağrısına Destek: “Zincirleri Kırma Zamanı”

İmamoğlu’nun bir diğer paylaşımı ise CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in başlattığı medya ve iş dünyasına yönelik boykot kampanyasına destekle ilgiliydi.
Paylaşımda hem vatandaşlara hem de medyaya çağrı vardı:

“Bu boykot medya ve iş dünyasını yok etmeye değil, onları prangalarından kurtarmaya yöneliktir.”

İmamoğlu’nun boykot açıklamasındaki öne çıkan ifadeler:

  • “Bir avuç ihtiras sahibine teslim olan medya ve sermaye, artık tercihini yapmalı.”

  • “Aynı şeyleri yaparak farklı sonuç beklemeyeceğiz.”

  • “Ya 1 kişinin güdümünde kalacaklar ya da milletin yanında yer alacaklar.”

  • “Tüm vatandaşlarımızdan güçlü bir tepki bekliyorum.”

Gözler CHP’nin Boykot Hamlesinde

CHP lideri Özgür Özel'in başlattığı boykot çağrısı; belirli medya organları ve iktidara yakın holdinglerin ürünlerine yönelik toplumsal tepkiyi örgütlemeyi hedefliyor.
İmamoğlu’nun desteğiyle birlikte boykot kampanyasının etkisinin siyasi tabanın ötesine yayılması bekleniyor.

Bahçeli’den İmamoğlu protestolarına sert tepki: “Tehlikeli bir süreç başlatılıyor” Bahçeli’den İmamoğlu protestolarına sert tepki: “Tehlikeli bir süreç başlatılıyor”

Siyasi Tutukluluk ve Demokrasi Vurgusu

İmamoğlu’nun cezaevinden gelen bu paylaşımı, bir kez daha “siyasi tutukluluk” tartışmalarını gündeme taşıdı. CHP, İmamoğlu ve diğer belediye başkanlarına yönelik süreci, “milli iradeye yönelik açık bir darbe” olarak nitelendiriyor.
Parti kaynakları, İmamoğlu’nun “tutuklu adaylık süreci”nin de uluslararası mahfillerde gündeme getirileceğini belirtiyor.

Kaynak: Yenidevir.com.tr