Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı, Galatasaray derbisinde yaşanan hakem kararlarına tepki göstererek Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nu istifaya çağırdı. Adalı, "TFF artık geçerliliğini kaybetmiştir" dedi ve federasyonun adaletsizliğine dikkat çekti.
Beşiktaş Başkanı’ndan federasyon çıkışı: "Yabancı hakem talebimiz karşılıksız kaldı"
Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı, Galatasaray ile oynanan derbinin ardından Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) sert eleştirilerde bulundu. Adalı, uzun süredir dillendirdikleri yabancı hakem talebinin görmezden gelinmesini eleştirerek, TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nu görevinden istifaya çağırdı.
Adalı, “Bugün kimse yabancı hakem talebimizi sorgulamasın. Federasyon Başkanı başta olmak üzere hiç kimse Beşiktaş'a Türk hakemlerine güvenin baskısı yapmasın” diyerek TFF’nin tarafsızlığını kaybettiğini ifade etti.
Adalı'dan yabancı hakem çıkışı: "Bu bir eşitlik talebiydi"
Basın toplantısında konuşan Adalı, derbideki hakem kararlarını hedef alarak, “TFF, bu kararıyla dereyi geçerken at değiştirmiştir. Türk hakemlerine ‘siz bu maçları yönetemezsiniz’ mesajı verilmiştir” ifadelerini kullandı.
Serdal Adalı, bu konuda herhangi bir ayrıcalık istemediklerinin altını çizerek, “Biz sadece eşitlik istedik. Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor maçlarında da yabancı hakem talebimizi açıkça dile getirmiştik” dedi. Ancak TFF'nin bu talepleri yok sayması, camiada büyük tepkiyle karşılandı.
Serdal Adalı: "Türk futbolu güvenilirliğini yitirmiştir"
Beşiktaş Başkanı, federasyonun tavrının Türk futbolunun geneline zarar verdiğini savundu. “Eyüpspor karşılaşmasından sonra da bu konuda uyarıda bulunmuştum. Türk futbolu için olumlu bir kapı açılmadı. TFF artık güvenilirliğini kaybetmiştir” şeklinde konuşan Adalı, camiasının son dönemde yaşadığı mağduriyetleri de gündeme taşıdı.
Adalı ayrıca, “Zorbay Küçük’ün Gaziantep maçındaki skandal yönetimi, Galatasaray derbisindeki tercihi daha da sorgulanır hale getirmiştir. Biz en fazla zarar gören kulüp olmamıza rağmen Türk hakemlerine sahip çıkmaya çalıştık. Ancak artık sabrımızın sınırına gelmiş bulunmaktayız” dedi.
"TFF'nin tavrı, ezeli rakiplerimizin oyuncağı olduğunu gösterdi"
TFF'nin, Beşiktaş’ın taleplerine rağmen yerli hakem atama kararında ısrar etmesi, Adalı’ya göre derin bir güvensizliğin işareti. Başkan Adalı, “Bu karar, federasyonun Galatasaray ve diğer ezeli rakiplerimizin oyuncağı olduğunu herkese ilan etmiştir” diyerek sert bir çıkış yaptı.
Bu açıklama, federasyonun derbiye dair yaklaşımının yalnızca Beşiktaş’ı değil, tüm Türk futbolunu etkilediğini savundu. “Bu süreçte devlet büyüklerimizin artık devreye girmesi gerekiyor. Futbolumuz bataklığa saplanmış durumda ve çözüm için radikal adımlar atılmalı” sözleriyle çağrıda bulundu.”
“Her adımın takipçisiyiz, gerekirse biz de dili sertleştiririz”
Serdal Adalı, Beşiktaş’ın bugüne kadar yapıcı tavrını sürdürdüğünü belirterek, bundan sonra aynı üslubun devam etmeyeceğini ima etti. “Madem öyle, biz de bu dili konuşacağız. Herhangi bir kaosun sorumlusu TFF olacaktır” diyerek açık bir uyarıda bulundu.
Rakip takımın teknik heyetinin ve oyuncularının da yakın takibe alınacağını söyleyen Adalı, “Hatalı bir taç atışına kadar her adımın takipçisiyiz. Bundan sonra detayları gözden kaçırmayacağız” ifadelerini kullandı.
Federasyon başkanına sert sözler: “Hakemleri rehin alan kişi bize yön veremez”
Adalı, TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nu da kişisel olarak hedef aldı. “Kulüp başkanlığı döneminde hakemleri soyunma odasında rehin alan federasyon başkanı, bize bu konuda istikamet verecek son kişi bile olamaz” diyerek geçmişte yaşananları hatırlattı.
Bu açıklama, kamuoyunda geniş yankı uyandırırken, Türk futbolunun yönetim anlayışının yeniden sorgulanmasına neden oldu. Adalı, “Bu insanların Türk futbolunun sorunlarını çözmesini beklemek hayalciliktir” diyerek mevcut yönetimin artık işlevsiz hale geldiğini belirtti.
Devlet müdahalesi çağrısı: "Futbolumuz bu şekilde yönetilemez"
Beşiktaş Başkanı’nın açıklamalarında en dikkat çeken noktalardan biri de devletin futbola müdahale etmesi yönündeki çağrısı oldu. “Şu andan itibaren devlet büyüklerimizin bu konuları ele alarak futbolumuzu içinde bulunduğu bataklıktan çıkarmalarını rica ediyoruz” sözleriyle çözümün yalnızca federasyon içinde değil, daha üst bir müdahaleyle sağlanabileceğini vurguladı.
Adalı, “Herkes yakıştığı yerde olmalıdır. TFF Başkanı derhal istifa etmelidir” diyerek sözlerini sonlandırdı.