Ahmet Şık'tan 'İBB'ye kayyum' iddiası: 'İmamoğlu görevden alınacak' Ahmet Şık'tan 'İBB'ye kayyum' iddiası: 'İmamoğlu görevden alınacak'

Yeniden Refah Partisi'nde (YRP) peş peşe istifalar yaşanıyor. Son olarak Bitlis’in Adilcevaz ilçesine bağlı Aydınlar Belde Belediye Başkanı İbrahim Ergün, partisinden istifa ettiğini duyurdu.

İbrahim Ergün istifasını duyurdu

Başkan İbrahim Ergün, istifasını kamuoyuna duyurduğu yazılı açıklamasında, bu kararın halkın görüşleri doğrultusunda alındığını vurguladı:

"Kıymetli hemşehrilerim; 31 Mart yerel seçimlerinde Aydınlar Beldemize hizmet etmek adına sizlerin teveccühü ve destekleriyle Yeniden Refah Partisi’nden Belediye Başkanlığı görevine seçildim.

Siz kıymetli hemşehrilerimizin kutsal emanetini taşıyıp, beldemizde daha iyi hizmetlere odaklanabilmek için yol arkadaşlarımın ortak görüşü ile Yeniden Refah Partisi’nden istifa etme kararı aldım.

Aldığımız karar, en ince ayrıntısına kadar düşünülüp halkımızın görüşleriyle desteklenmiştir. Bu konuda bizlere destek veren ve büyük teveccüh gösteren hemşehrilerimize teşekkür eder, aldığımız kararın Aydınlar Beldemize hayırlı olmasını dilerim."

YRP’de peş peşe istifalar

İbrahim Ergün’ün istifası, son dönemde YRP’de yaşanan ayrılıklara bir yenisini daha ekledi. Daha önce istifa eden bazı belediye başkanları şunlar:

  • Sivas Yıldız Beldesi Belediye Başkanı Ali Aydemir (Belediye meclis üyeleriyle birlikte YRP’den ayrıldı.)

  • Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Kasım Gülpınar

  • Konya Yalıhüyük Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz (2024'ün son aylarında istifa etti.)

  • Manisa Selendi Belediye Başkanı Murat Daban (Geçtiğimiz günlerde partisinden ayrıldığını açıkladı.)

Kaynak: Haber Merkezi