28 Ekim 2024’te kurulan Anahtar Parti, 6 ay gibi kısa sürede teşkilatlanmasını tamamlayarak ilk kurultayını Ankara’da gerçekleştirdi. Kurultayın açılış konuşmasını yapan Genel Başkan Yavuz Ağıralioğlu, siyasetteki yozlaşma, adaletsizlik ve toplumsal güvensizliğe dikkat çekti.
“Bugün Türkiye’de siyaset, dostluklarına da düşmanlıklarına da itimat edilmeyecek bir zemine geldi. Bu zemini değiştirmek için buradayız” dedi.
“Siz CHP’yi Yendiniz Ama Enflasyonu Yenemediniz!”
Ağıralioğlu, 23 yıllık AK Parti iktidarına yönelik en çarpıcı eleştirilerinden birini şu sözlerle dile getirdi:
“Sadece CHP’yi yendiniz, ama enflasyonu yenemediniz. Eğitim çöktü, adalet çöktü, ekonomi çöktü. 23 yıldır iktidardasınız, hâlâ seçim konuşuyorsunuz. Neyiniz eksik ki çözemediniz?”
“Oyun Kurucu Olacağız”
Yeni bir siyasi anlayışın gerekliliğine vurgu yapan Anahtar Parti lideri, “Parti kurmak kolay değil ama biz mecburduk. Çünkü artık oy verecek adam da, parti de yok diyen bir milletin sesi olmak zorundaydık” ifadelerini kullandı.
“20 Nisan bizim için bir milattır. Köy köy, sokak sokak gezeceğiz. Siyaseti halkla buluşturacağız” diyerek sahaya çıkış startını verdi.
“Türkiye’yi Şal Gibi Bayrakla Örtmeye Çalıştınız!”
İktidarın başarısızlıklarını halkın değerlerine sığınarak gizlemeye çalıştığını söyleyen Ağıralioğlu, şu ifadeleri kullandı:
“Kabahatlerinizi örtmek için bayrağı, ezanı, milleti şal yaptınız. 85 milyona yetmesi gereken memleketi, yanlış yönettiğiniz için 85 bin kişiye bile yetiremediniz.”
Kıbrıs ve Türk Devletleri Teşkilatı Tepkisi
Ağıralioğlu, dış politikada yaşanan gelişmelere de dikkat çekti. Güney Kıbrıs’ın Suriye’de ağırlanması, Türk Devletler Teşkilatı’nın suskunluğu eleştirildi:
“Biz Kıbrıs’ta işgalci gibi gösteriliyoruz, ses çıkaran yok. Türkiye’nin dostları sessiz, içeride siyaset diploma ve yolsuzluk konuşuyor.”
TARSİM ve Tarım Vurgusu: “Çiftçi Sahipsiz!”
Türkiye’nin ekonomik sorunları arasında özellikle çiftçinin yalnız bırakıldığını vurgulayan Ağıralioğlu, "Üretim yoksa huzur da yok" diyerek TARSİM sigortasının işlevsizliğine dikkat çekti. "Çiftçi desteklenmeden, memleket kalkınamaz" dedi.
“Bizim Üzerimize Söylenebilecek Bir Leke Yok!”
Siyasi geçmişine yönelik olası eleştirileri peşinen reddeden Ağıralioğlu:
“Allah’a hamd olsun; bizimle ilgili ‘eskiden hakaret ediyordunuz, şimdi berabersiniz’ diyecek bir leke yok. Ne söylediysek arkasındayız. Oy almak için değer değiştirmedik” ifadelerini kullandı.
“Söylemeye Utanacağınızı Yapmaktan Niye Utanmıyorsunuz?”
Çözüm süreci üzerinden AK Parti ve MHP’nin geçmiş politikalarını hatırlatan Ağıralioğlu, şöyle konuştu:
“Bugün İmralı’ya heyet göndermek gibi şeyleri söylemeye utanırsınız ama zamanında yaptınız. Söylemeye utanacağınız şeyleri yapmaktan neden utanmıyorsunuz?”
“Sığınmacıdan Faize, Tüm Sorunların Sebebi Siyasetçiler”
Sözlerinin sonunda Türkiye’nin temel sorunlarını tek tek sıralayan Anahtar Parti lideri:
“Enflasyonun da, sığınmacı krizinin de, adaletsizliğin de sebebi siyasetçilerdir. Bu memleketin hiçbir derdi, siyaset dışında gelişmedi. Siyaset bu yüzden yeniden temizlenmeli” dedi.