TOKİ, düşük gelir seviyesine sahip vatandaşların ev sahibi olma hayallerini gerçeğe dönüştürmek için yeni projelere imza atıyor.

İstanbul, Rize, Çankırı ve Sivas illerinde başlatılan projelerle ev sahibi olmak artık daha kolay hale geliyor.


KONUT SATIŞINA BAŞLAYACAK

Toplu Konut İdaresi, 4 ilde çalışmalarının başlayacağı konutlar için açıklamada bulundu. Kendi evine sahip olmak isteyen ve İstanbul, Sivas, Çankırı ile Rize’de ikamet eden vatandaşlar için başvurular açılıyor.

4 şehirde toplam 1.545 konut yapılacağı açıklaması vatandaşları sevindirdi. Kendi evine sahip olarak kiradan kurtulmak isteyen vatandaşlar kiralarından daha da az ödeme yaparak ülkemizdeki en ucuz konutlara sahip olabilecek.


1.545 KONUT SATIŞI OLACAK

TOKİ’nin son açıklama kapsamında 1.545 konut satışını İstanbul, Rize, Sivas ve Çankırı’da gerçekleştireceği belirtildi. Gerçekleştirilecek TOKİ konut satışından yararlanmak isteyen vatandaşlar içinse bazı şartlar söz konusu.

Şartları sağlayan vatandaşların müracaatlarını yapması halindeyse ülkemizdeki en uygun fiyatlı konutlara sahip olması mümkün olacak. Son zamanlarda ev fiyatları vatandaşların maddi gücünü aştı.

Bu noktada ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar için en avantajlı seçenek TOKİ satışları olarak görülüyor. Peki, TOKİ başvurusu nasıl yapılır? TOKİ başvuru şartları neler?


BAŞVURULAR

TOKİ konut satışlarına başvurmak isteyen vatandaşlar şartları sağlıyor ise müracaatlarını yapabilecekler. Özellikle dar gelirli ailelerin kendi evlerine sahip olma şansı olarak TOKİ 4 ilde ilçe ve mahalleleri de belirlemeye başladı.

Rize’nin Merkez Kenderli Beldesi Düz Mahallesi için planlanan konut sayısı 79 iken Çankırı Kurşunlu İlçesi Yenimahalle 3. Etap planlaması içinse 349 konut belirlendi.

İstanbul’un Gaziosmanpaşa ilçesi için yapılan planlama ise 665 konut içinken, Sivas Merkez ilçesinde Yapı Mahallesi için planlama 452 konut için gerçekleştirildi.


BAŞVURU ŞARTLARI

TOKİ’nin Rize ili için ihalesi 12 Şubat saat 11.00’de gerçekleştirilecek. İstanbul için 20 Şubat saat 11.30’da, Sivas için 16 Şubat 14.00’de Çankırı içinse 14 Şubat 14.00’de ihaleler gerçekleştirilecek.

Gerçekleştirilecek ihalelerden yararlanarak TOKİ’den ev satın almak isteyen vatandaşların en az son 1 yıldır belirtilen illerde ikamet ediyor olması gerekiyor.

Başvuracak vatandaşların ayrıca 25 yaşını doldurmuş olması da zorunludur. Kuranın çıkmasının ardından peşinatı ödenen evin ödemeleri en uygun aylık ödemelere bölünüyor.

Henüz taksit miktarı ve peşinat miktarı açıklanmadı. İhalelerin tamamlanmasıyla birlikte TOKİ resmi internet adresinden duyurularda yer verilecektir.

Kaynak: Haber Merkezi

Kaynak: Haber Merkezi