Ülkemizde yaz aylarında yetiştirilen meyvelerin başında gelen incir, içerik bakımından son derece zengindir. Vitamin, mineral, lif, antioksidan ve daha pek çok içeriği bünyesinde barındıran incir, uzmanların tavsiyelerine de sık sık konu olmaktadır.
Potasyum, magnezyum ve sodyumun yanı sıra C vitamini, B3- B6- B2 ve K vitaminleri açısından son derece güçlü bir içeriğe sahip olan incir, insan sağlığını birçok açıdan destekler. Peki, bu mucizevi meyvenin öne çıkan faydaları nelerdir? İncirin kurusu da yaşı kadar faydalı mıdır? İşte konuya dair tüm merak edilenler…
İNCİRİN FAYDALARI NELER?
Hem mineraller hem vitaminler hem de antioksidanlar bakımından zengin olan incirin faydaları genel olarak şu şekilde sıralanabilir:
- Kalp sağlığı: Potasyum bakımından zengin olmasının yanı sıra düşük bir yağ oranına sahip olduğu için kalp ve damar sağlığını destekler.
- Kemik ve iskelet sistemi sağlığı: K vitamini bakımından zengin olduğu için kemik sağlığını ve iskelet sistemini olumlu açıdan destekler.
- Sindirim sistemi: İçerdiği lif sayesinde sindirim sistemini ve bağırsakları düzenler. Kilo verme sürecini hızlandırır. Kabızlığı önler.
- Tansiyon: Kan basıncı bozukluklarından kaynaklanan tansiyon rahatsızlığına iyi gelir. Ayrıca felç geçirme olasılığını düşürür.
- Bağışıklık sistemi: Antioksidan mineralleri bakımından zengin olduğu için bağışıklık sistemini güçlendirir. Özellikle 40 yaşın üzerinde olan kişilerde gözlenen ölü hücreleri yok etmede son derece başarılıdır.
KURU İNCİRİN FAYDALARI NELER?
Yaş halinin yanı sıra kuru hali ile de yaygın olarak tüketilen incir, yetişkinler ile birlikte çocuklar için de faydalıdır.
- Kuru incirin öne çıkan faydaları şu şekilde sıralanabilir:
- Kanser hücrelerinin oluşumunu engeller.
- Bağışıklık sistemini güçlendirir.
- Sindirim sistemi sağlığını destekler.
- Bağırsak tembelliği rahatsızlığının önüne geçer.
- Vücudun sodyum ihtiyacını karşıladığı için tansiyon hastalığına karşı savaşır.
- Kansızlık ile mücadele eder.