Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2025 yılının Ocak ayına ilişkin enflasyon rakamlarını açıkladı. Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), yıllık bazda %42,12, aylık bazda ise %5,03 olarak gerçekleşti.
Detaylı enflasyon verileri
TÜİK verilerine göre;
· Ocak ayında bir önceki aya göre %5,03 artış kaydedildi.
· Aralık 2024’e göre enflasyon %5,03 yükseldi.
· Bir önceki yılın aynı ayına göre %42,12,
· On iki aylık ortalamalara göre ise %56,35 olarak belirlendi.
Farklı kurumların enflasyon verileri
· İstanbul Ticaret Odası (İTO), Ocak ayı enflasyonunu %5,16, yıllık bazda ise %48,40 olarak hesapladı.
· ENAGrup (ENAG) verilerine göre ise Ocak ayında enflasyon aylık bazda %8,22, yıllık bazda ise %81,01 olarak gerçekleşti.
En fazla artış eğitimde görüldü
Ocak ayında fiyat artışları en çok eğitim sektöründe (%99,93) gerçekleşti. Ulaştırma sektörü ise %23,14 ile en düşük fiyat artışı görülen ana harcama grubu oldu.
Çekirdek enflasyon verileri
İşlenmemiş gıda ürünleri, enerji, alkollü içkiler, tütün ve altın hariç tutulduğunda, çekirdek enflasyon verileri şu şekilde gerçekleşti:
· Aylık bazda %5,47,
· Yıllık bazda %42,08,
· On iki aylık ortalamalara göre %56,05 olarak hesaplandı.