Yunanistan Kadın Basketbol Ligi ekiplerinden Panathinaikos, takımın yeni başantrenörü olarak Selen Erdem’i göreve getirdi. Hareketleri ve mimikleriyle "Dişi Fatih Terim" lakabı takılan 36 yaşındaki Türk antrenör, 12 Mart Çarşamba günü resmi sözleşmeye imza atacak.

Başarılarıyla dikkat çekti

Daha önce Pas Giannia'yı çalıştıran ve takımıyla Yunanistan Kupası’nda final oynama başarısı gösteren Selen Erdem, Yunanistan’ın en büyük kadın basketbol takımlarından biri olan Panathinaikos ile anlaşmaya vardı. Erdem’in, play-off öncesi takımı devralarak önemli bir sınav vereceği belirtiliyor.

Türk antrenörlere emanet

Selen Erdem’in Panathinaikos’un başına geçmesiyle birlikte, Yunan ekibinin kadın ve erkek basketbol takımları Türk antrenörlere emanet edilmiş oldu. Erkek basketbol takımı, geçtiğimiz sezon itibarıyla Ergin Ataman tarafından çalıştırılıyor. İki Türk antrenör, 16 Şubat'ta Yunanistan Kupası final maçı öncesinde bir araya gelmişti.

Kadınlar Süper Ligi'nde Fenerbahçe liderlik koltuğunu korudu Kadınlar Süper Ligi'nde Fenerbahçe liderlik koltuğunu korudu

Panathinaikos yönetimi, hem erkek hem de kadın takımlarını tecrübeli Türk koçlarla başarıya taşımayı hedefliyor. Erdem’in Yunanistan’daki performansı, Türk basketbol camiasında da büyük ilgiyle takip edilecek.

Kaynak: Spor Servisi