Gevrek dışı ve yumuşacık içiyle kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olan pişiyi yaparken yağ çekmesini önlemek ve puf puf kabarmasını sağlamak mümkün! Üstelik sadece 1 tatlı kaşığı sirke ekleyerek bu sonucu elde edebilirsiniz. İşte tüm püf noktalarıyla pişi tarifleri...

Pişi Yaparken Yağ Çekmemesi İçin Püf Noktaları

Lezzetli ve hafif bir pişi yapmak için malzemeler kadar pişirme tekniği de önemlidir. İşte dikkat edilmesi gerekenler:

Sirke eklemek: Hamura 1 tatlı kaşığı sirke eklemek, pişinin hem daha fazla kabarmasını hem de yağ çekmesini engeller.
Kızgın yağ kullanmak: Yağı iyice ısıtmadan pişileri kızartmaya başlamayın. Soğuk yağ, hamurun içine çekilmesine neden olur.
Doğru hamur kıvamı: Hamurun fazla sert veya cıvık olmaması gerekir. Yumuşak ama ele yapışmayan kıvamda yoğrulmalıdır.

Yağ Çekmeyen Puf Puf Pişi Tarifi

📌 Nefisyemektarifleri.com’dan alınan bu tarif, klasik pişiye lezzetli ve hafif bir dokunuş katıyor.

Gerekli Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • Kızartmak için: Sıvı yağ

Hazırlanışı

1️⃣ Geniş bir kabın içine yoğurt, yumurta, tuz, sirke ve kabartma tozunu ekleyin ve karıştırın.
2️⃣ Yavaş yavaş unu ilave edin ve yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurun.
3️⃣ Hamuru çok inceltmeden açın ve bardak yardımıyla yuvarlaklar kesin.
4️⃣ Kızgın yağa birkaç pişi bırakın ve her iki tarafını da kızarana kadar çevirerek pişirin.
5️⃣ Fazla yağını çekmesi için havlu kağıdın üzerine alın ve sıcak servis edin.

💡 Ekstra gevreklik için hamura birkaç damla limon suyu da ekleyebilirsiniz!

Sofraların Yeni Şahı: Kıymalı Pişi Tarifi

📌 Yemek.com’da paylaşılan kıymalı pişi tarifi, kahvaltılar ve ara öğünler için lezzetli bir alternatif sunuyor.

Gerekli Malzemeler

📌 Hamur İçin:

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 paket kuru maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 su bardağı un

📌 İç Harcı İçin:

Hava durumu tahmini: Dikkat! Sıcaklıklar 15-20 derece birden düşecek! Hava durumu tahmini: Dikkat! Sıcaklıklar 15-20 derece birden düşecek!
  • 100 gram kavrulmuş kıyma (baharat eklenmiş)

Hazırlanışı

1️⃣ Ilık su, şeker ve mayayı bir kapta karıştırarak mayanın aktive olmasını sağlayın.
2️⃣ Unu ekleyerek yoğurun ve hamuru 30 dakika mayalanmaya bırakın.
3️⃣ Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın ve merdane yardımıyla açın.
4️⃣ İç harç olarak kavrulmuş kıymayı ekleyin ve hamuru yarım ay şeklinde kapatın.
5️⃣ Kenarlarını çatal yardımıyla iyice bastırarak kapatın.
6️⃣ Kızgın yağda önlü arkalı kızartın.
7️⃣ Sıcak servis edin, afiyet olsun!

💡 Pişinin iç harcını damak zevkinize göre peynir, patates ya da ıspanakla da hazırlayabilirsiniz!

Kaynak: nefisyemektarifleri.com