Dedikoduya bayılan burçlar! Laf taşımayı seven 4 burç Dedikoduya bayılan burçlar! Laf taşımayı seven 4 burç

Tatlı içeriklerden hoşlanmayan birçok kişinin en mükemmel çay eşlikçisi tuzlu kurabiyedir. Pastanelerden alınan ve tek ısırıkta ağızda dağılan tuzlu kurabiyeler, yalnızca yetişkinler tarafından değil çocuklar tarafından da severek tüketilir.

Çaylı sohbetlerin olmazsa olmazları arasında yer alan tuzlu kurabiye, aslında evde de hazırlanması oldukça basit olan bir tarife sahiptir. Bu tarifte ise kıyır kıyır hissini tetikleyen önemli bir püf nokta bulunmaktadır. Peki, tuzlu kurabiye nasıl hazırlanır? İşte tarifin tüm detayları…

TUZLU KURABİYE TARİFİ İÇİN GEREKEN MALZEMELER

Aşağıda sıraladığımız malzemeleri kullanarak 25 dakika içerisinde 2 tepsi dolusu tuzlu kurabiye hazırlayabilirsiniz.

Kıyır kıyır tuzlu kurabiye tarifi için gereken malzemeler şu şekilde:

  •          250 gram kadar tereyağı (oda sıcaklığında olacak), 1 çay bardağı sıvı yağ, 3- 4 su bardağı un, 2 tane yumurta, 2 yemek kaşığı sirke, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 paket kabartma tozu, 1,5 tatlı kaşığı toz şeker.
  •          50 gram çörek otu, 1 tane yumurtanın beyazı (üzeri için).

TUZLU KURABİYE NASIL YAPILIR?

Tuzlu kurabiyenin yapım aşaması 25 dakika, pişirme aşaması ise 15 dakika kadar sürmektedir. Bu kurabiyenin hazırlığında takip edilmesi gereken adımlar ise sırası ile şu şekildedir:

  •          Oda sıcaklığında bekletilmiş olan tereyağını bir kabın içine alın.
  •          Tereyağının üzerine sıvı yağını ve 2 yumurtayı ilave ederek iyi karıştırın.
  •          Karışımın içine sirkeyi, tuzu, toz şekeri, kabartma tozunu ve unu ekleyin.
  •          Karışımı, elinize yapışmayan bir hamur elde edene kadar iyice yoğurun.
  •          Hazırladığınız kurabiye hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve ince rulo şekli verin.
  •          Fırın tepsisine yerleştirmiş olduğunuz kurabiyelerin üzerine yumurta beyazını sürün ve çörek otunu serpiştirin.
  •          Kurabiyelerinizi 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar (yaklaşık olarak 10- 12 dakika kadar) pişirin.
  •          Fırından çıkardığınız kurabiyeleri soğumaya bırakın ve ardından da servis edin.
  •          Afiyet olsun!

Bir porsiyon tuzlu kurabiye 387 kcal’dir. Bir porsiyon tuzlu kurabiyenin besin değerleri ise şu şekilde hesaplanmıştır:

  •          29 gram karbonhidrat, 27 gram yağ, 6 gram protein.
Muhabir: Haber Merkezi