Havaların ısınması ile birlikte manav tezgahlarında da hareketlilik arttı. Yaz mevsiminin sevilen lezzetleri tezgahlarda yerlerini almaya başlarlarken özellikle çileğe karşı yoğun bir talebin oluştuğu görüldü.

Mevsiminin en sevilenleri arasında yer alan çilek, kendine has kokusu ile tüm satış noktalarını sarmaya başladı. Her yaş grubu tarafından severek tüketilen bu meyve ile ilgili önemli bilgilendirmelerde bulunan uzmanlar ise temizliğe dikkat çekti.

Çilek tüketiminin insan sağlığı açısından son derece önemli olduğunu belirten uzmanlar bu noktada meyvenin nasıl yıkanması gerektiği ile ilgili de konuştu. Doğru temizlenmemesi durumunda çileğin faydadan çok zarar getireceğini belirten uzmanlar, etkili çilek temizleme yöntemlerini sıraladı.

DOĞRU YIKANMAZSA İLTİHABA YOL AÇIYOR

Uzmanlar tarafından yapılan araştırmaların sonuçlarına göre çilek doğru yıkanmazsa vücutta iltihabın gelişmesine yol açıyor. Bu da insan sağlığını olumsuz olarak etkileyerek bağışıklık sisteminin darbe almasına neden oluyor.

ÇİLEK NASIL YIKANMALI?

İnsan sağlığına olumlu açıdan katkıları olan ancak doğru yıkanmaması durumunda birçok rahatsızlığın da fitilini ateşleyen çilek, uzmanlar tarafından gündeme taşındı.

Uzmanlardan gelen tavsiyelere göre marketlerden, manavlardan satın alınan çilekler eve getirilir getirilmez lavaboda bir kabın veyahut da süzgecin içine alınmalı ve ardından da bol su ile yıkanmalı. Burada çileklerin toplu olarak değil de tek tek yıkanmasına özen gösterilmeli.

Unutulması zor promosyon ürünlerini deneyin Unutulması zor promosyon ürünlerini deneyin

Çilek temizliğinde doğal ve güçlü içeriklerden de destek alınabileceğini belirten uzmanlar, virüsleri ve haşereleri uzaklaştırmak için sirkeli su kullanılabileceğini ifade etti. Bir diğer etkili yönteme göre ise çilekler kabartma tozu kullanılarak dezenfekte edilebilir. Bunun için su dolu bir kabın içine bir çay bardağı kadar kabartma tozunun eklenmesi ve çileklerin bu karışımda 5 dakika kadar bekletilip durulanması yeterlidir.

Çilek yıkandıktan sonra hızlıca bozulabilen bir meyvedir. Bu neden ile yıkanan çileklerin iyice kurutulması ve mümkünse de gün içerisinde tüketilmesi gerekir. Fazlaca çilek alındıysa tüketilecek kadarının yıkanması, kalanının ise kendi poşetinde buzdolabına kaldırılması tavsiye edilmektedir.

Muhabir: Haber Merkezi