Fransızların tok tutan ve çok çeşitli sebze ve şarküteri ürünleri kullanılarak hazırlanabilen ‘quiche’ isimli hamur işi, ülkemizde ‘kiş’ olarak bilinmektedir. Son dönemlerde evlerde de hazırlanmaya başlanılan lezzetlerin başında gelen kiş, farklı farklı şekillerde yorumlanmaya müsaittir.
Kiş, aslında yapımı itibari ile oyalayan bir hamur işidir. Genellikle kahvaltılarda, ara öğünlerde ve çay saatlerinde tüketilen bu lezzet, arkadaş toplantılarında da sofralarda yerini alır. Peki, kolay kiş nasıl hazırlanır? İşte bu sorunun cevabı bu içerikte… Sizler için hazırladığımız pratik kiş tarifi ile çay demlenene kadar sofralarınızı donatabileceksiniz. Şimdiden afiyet olsun!
MİLFÖYDEN ISPANAKLI KİŞ TARİFİ İÇİN GEREKEN MALZEMELER
Milföyden ıspanaklı kiş tarifi için aşağıda sıralayacağımız malzemeleri kullanarak 15 dakika içerisinde 4 kişilik bir sofra hazırlayabilirsiniz.
Milföyden ıspanaklı kiş tarifi için gereken malzemeler şu şekilde sıralanabilir:
· 7- 8 adet mantar (istiridye veya kültür mantarı), 1 demet ıspanak, 1 adet havuç, 2 adet kapya biber, 100 gram kıyma, 1 adet yumurta sarısı, 4 adet milföy hamuru, 1 tutam çörek otu.
MİLFÖYDEN ISPANAKLI KİŞ TARİFİ NASIL YAPILIR?
Milföyden ıspanaklı kiş hazırlamak için izlenmesi gereken adımlar sırası ile şu şekilde:
· Tavaya zeytinyağını ve kıymayı alın. Kıymayı bir süre kavurun.
· Kıymanın rengi dönmeye başladıktan sonra küp küp doğradığınız soğanları tavaya alın.
· Soğanlar pembeleşinceye kadar kavurma işlemine devam edin.
· Soğanlar istenilen kıvama geldikten sonra havuçları ve biberleri de doğrayarak tavaya ekleyin.
· Biberler hafif kavrulduktan sonra önce ıspanakları sonrasında da mantarları tavaya ekleyin.
· Milföy hamurlarını merdane yardımı ile açın (fazla hamuru ayırmayı unutmayın) ve fansız alt üst 180 derecede ısıttığınız fırında yaklaşık olarak 3 dakika kadar pişirin.
· Fırından çıkan milföy hamurlarının içlerine ıspanaklı mantarlı harçtan ekleyin ve kişleri yeniden fırına gönderin.
· Ayırdığınız fazla hamura kafes desenini verin ve fırında kenarları kızarmaya başlayan hamurun üzerine yerleştirin. Üstte kalan hamura yumurta sarısını sürün ve çörek otunu serpiştirin.
· Kişiniz hazır, afiyet olsun!