AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamalarla CHP'yi hedef aldı. Çelik’in açıklamaları, Ekrem İmamoğlu hakkında yürütülen “terör ve yolsuzluk” soruşturması sürecinde CHP yönetiminin tutumuna yönelik ciddi eleştiriler içerdi.

Çelik, “CHP yöneticileri günlerdir köklü bir partinin dilini değil, marjinal bir siyasetin ilkel dilini kullanıyorlar. Demokratik protesto bir haktır ama CHP yönetiminin kullandığı dil, demokratik protesto dili değildir,” dedi.

“Yolsuzluk İddialarına Açık ve Net Cevap Verilmeli”

Ömer Çelik, açıklamasında CHP’nin kamuoyunda gündeme gelen yolsuzluk iddialarına dair sessiz kaldığını öne sürdü. CHP’li bazı isimlerin kendi partilerine yönelik ithamlarının bile dikkate alınmadığını savunan Çelik, bu durumun demokratik siyaset açısından bir eksiklik olduğunu ifade etti.

“CHP yönetimi gündemdeki iddialarla ilgili olarak açık ve net bir dille cevap üretemiyor. Bu iddialar aylar öncesinden bizzat CHP’li bazı isimler tarafından bazı CHP’li belediyelerle ilgili olarak gündeme getirildi.”

“Gençleri Sokağa Çağırmak Demokratik Protesto Değil, Siyasi Krizi Örtme Çabasıdır”

Çelik’in en dikkat çeken eleştirilerinden biri ise CHP'nin gençleri sokak eylemlerine teşvik etmesiyle ilgili oldu. “Kendi siyasi yetersizliklerini ve sorumsuzluklarını, gençleri sokağa çağırarak kapatmaya çalışıyorlar,” diyen Çelik, CHP’nin bu tavrının, demokratik protesto hakkının istismarı anlamına geldiğini belirtti.

CHP’ye “Demokratik Siyaset” Uyarısı

Çelik’in ifadeleri arasında, CHP’nin demokratik tutum ve siyaset üretimi konularında “sınıfta kaldığı” da yer aldı. AK Parti Sözcüsü, CHP’nin mevcut siyasi tavrının toplumsal bir çözüm üretmekten uzak olduğunu ve yalnızca iç kavgaları bastırmaya yönelik olduğunu dile getirdi:

Meteoroloji'den sağanak uyarısı: Bu kentlerde yağmur var, sıcaklıklar yükseliyor! Meteoroloji'den sağanak uyarısı: Bu kentlerde yağmur var, sıcaklıklar yükseliyor!

“CHP yönetimi demokratik siyaset ve demokratik tutum konusunda yine sınıfta kalmıştır. Siyasi hayatımız için en temel sorun, CHP’nin siyasetsizliğidir.”

“Yargı Süreci Siyasete Malzeme Edilmemeli”

Ömer Çelik’in mesajı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında yürütülen soruşturmaların siyasi olarak kullanılmaması gerektiği yönünde kamuoyunda yapılan çağrılara da dolaylı bir yanıt niteliği taşıyor. Çelik, CHP'nin sokak eylemlerini destekleyen söylemlerinin bu süreci provoke ettiğini ifade etti.

CHP’de İç Tartışmalar ve Sokak Stratejisi

CHP yönetimi, özellikle Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınmasıyla birlikte sokağa çıkma çağrıları yapmış, CHP Genel Başkanı Özgür Özel Saraçhane'de halka seslenmişti. Ancak AK Parti cephesi, bu çağrıların yalnızca partinin iç tartışmalarını bastırma stratejisi olduğuna inanıyor.

Ömer Çelik'in açıklamaları da bu görüşü destekler nitelikte: “Demokratik protesto hakkını, CHP içindeki iç kavgaları bastırmak için istismar ediyorlar.”

Türkiye Siyasetinde Yükselen Gerilim

Çelik'in açıklamaları, Türkiye siyasetindeki kutuplaşmanın yeni bir evresine işaret ediyor. İBB ve diğer CHP’li belediyelerle ilgili yürütülen soruşturmaların hukuki sürecinin devam ettiği bir dönemde, siyasi partilerden gelen açıklamalar toplumsal tansiyonu artırıyor. Bu bağlamda Ömer Çelik’in ifadeleri, iktidar cephesinin bu süreci nasıl değerlendirdiğini gözler önüne seriyor.

Kaynak: Yeni Devir