Milli Gazete yazarı Adnan Öksüz bugünkü köşe yazısında, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan kitaplarda yer alan detaylara dikkat çekti. ÖĞ-DER Şuurlu Öğretmenler Derneğinin ortaya koyduğu bazı gerçekleri ve tespitleri yazısında hatırlatan Milli Gazete yazarı Adnan Öksüz, "Gerek kullanılan görseller gerekse metinler Avrupa kültürünü; giyim, yemek, yaşam tarzını ve inancını açık ve gizli bir şekilde empoze etmektedir.” ifadelerini kullandı.
"TEMENNİLERİMİZ İLETİYORUZ"
İşte, Milli Gazete yazarı Adnan Öksüz'ün o yazısı:
"Millî Eğitim Bakanlığının (MEB), ilkokul, ortaokul ve lise ders kitaplarında bazı olumlu düzeltmeler yapacağı haberleri geliyor.
İnşallah diyoruz ve iyi dilek ve temennilerimizi iletiyoruz.
Bu vesile ile, ÖĞ-DER Şuurlu Öğretmenler Derneğinin ortaya koyduğu bazı gerçekleri ve tespitleri hatırlatmak istiyorum.
ÖĞ-DER, nelerin yapılmasını talep etmişti ders kitaplarında? Şöyle bir bakalım;
* “Eğitim kutsal bir görevdir. Çocuklarımız bu kutsal görevi yerine getirirken farkındalık oluşturmak ve Sayın Cumhurbaşkanımızın istediği ‘Dindar nesiller’ yetiştirmek için bütün kitaplar besmeleyle başlamalıdır.”
* “İslam dininin doğru öğretilmesi için hak, batıl, şirk, tevhit, cihat gibi kavramların da tekrar kitaplarda kullanılması gerekir.”
* “Dil bilgisi ve edebiyat kitaplarında özellikle mason yazarların eserlerine çok yer verilmiş. Örnek şahsiyetler ve millî kimliğimizi pekiştirici tanınmış yazar ve şairlere daha çok yer verilmesi zarurettir.”
* “Kur’an’daki müspet ilimlerle ilgili ayetlerin müfredata eklenmesi gerekir.”
* “Kullanılan dil ve üslup günlük gazete kültürü seviyesinde olup ilmî, ahlaki, edebî ve sanatsal gelişmeyi sağlayacak katkıdan uzaktır.”
* “Gerek kullanılan görseller gerekse metinler Avrupa kültürünü; giyim, yemek, yaşam tarzını ve inancını açık ve gizli bir şekilde empoze etmektedir.”
* “Hayat bilgisi kitaplarında kullanılan çizimler toplumumuzun yapısına aykırıdır.”
* “Müfredatımızda Kemalizm bir din gibi çocuklarımıza sunulmaktadır. Bu yanlıştan dönülmeli ve anasınıfından itibaren çocuklarımıza ahlaki ve manevi eğitim verilmelidir.”
KÜLTÜRÜMÜZE AİT OLMAYAN GÖRSEL VE İÇERİKLER!
Şuurlu Öğretmenler Derneği ÖĞ-DER’in dikkat çektiği hususlardan biri de, toplumumuza ve kültürümüze ait olmayan görsel ve içeriklerin ders kitaplarından çıkarılması yönünde… Okuyalım;
* “Türkçe ve edebiyat ders kitaplarında özetlenen metinlerin içeriği boşaltılmış. Kullanılan metinler öğrencilere manevi anlamda bir kazanım sağlamamaktadır.”
* “Çoğunluğu Sünni mezheplerine tabi olan ülkemizde gerek Türkçe gerekse din kültürü ve ahlak bilgisi ders kitaplarında ehli sünnetin inanç değerlerine ağırlık verilmelidir.”
* “Lise din kültürü ahlak bilgisi kitaplarında laiklik ünitesi her yıl tekrar edilmektedir. Bu ünitenin kitaplardan kaldırılması gerekir.”
* “İngilizce kitaplarında ülkemize, toplumumuza ve kültürümüze ait hiçbir görsel ve içerik yok. Yabancı dil, öğretmekten çok kültür aktarımı amacıyla hazırlanmış bir müfredatla karşı karşıyayız. Falcılığın, vampirizmin, GAP Year vb. hayat tarzının özendirildiği ve tamamen Avrupa kültürünün dayatıldığı yabancı dil ders müfredatlarının ve kitaplarının bütünüyle değişmesi gerekir.”
* “Hayat bilgisi, hayatı ve insanı yaratanın bilgisi ile başlamalıdır. Millî ve manevi değerlerden ve kendi kültürümüzden, kültürel değerlerimizden, millet olma şuurundan kopuk bir hayat bilgisinin nesillerimize verebileceği hiçbir şey yoktur.”
* “Bütün din kültürü ve ahlak bilgisi kitaplarında Peygamber Efendimizin ismi anılırken salat ve selam kelimeleri kullanılmamış.”
* “Din kültürü ve ahlak bilgisi dersinin yerine temel dini bilgiler dersi zorunlu olmalıdır.”
***
Millî Eğitim Bakanlığı yetkilileri, ders kitaplarında revizeye giderken bu görüş ve tespitleri göz önünde bulundurmalıdır diye düşünüyoruz."