Bilecik'te yapılan denetimler sırasında 1 ton çin kestanesi ele geçirildi. Yapılan denetim sonrası pişirilen kestanenin köpürdüğü görüldü.
Konuyla ilgili konuşan Hürriyet gazetesi yazarı İsmail Sarı; kestanelerin ikiye ayrıldığını söyleyerek yenebilen kestanelerin ‘tatlı kestane’ olduğunu, yenmemesi gereken tehlike yaratan kestanenin de ‘at kestanesi’ olduğunu söyledi.
AT KESTANESİ VE ÇİN KESTANESİ FARKLARI NELERDİR ?
Eğer tüketildiğinde sindirim problemi yaşıyorsanız muhtemelen zehirlenmişsiniz demektir.
DİĞER ADI ÇİN KESTANESİ OLARAK BİLİNİYOR
Bu kestaneler Çin'den getiriliyor ve zehir saçıyor. Büyük ve parlak kabuklu olup, süs bitkisi olarak yetiştirilir. Bu türün kestaneleri, tıbbi amaçlar dışında genellikle kullanılmaz ve insan tüketimi için uygun değildir.
Akdağ konuyla ilgili sözlerini şu cümleleriyle tamamladı,
''Bu kestaneler saponinler gibi toksik bileşikler içerir. Bileşikler, insanlar ve bazı hayvanlar için zehir saçıyor. Tüketildiğinde mide-bağırsak rahatsızlıklarına, kusmaya ve başka bir çok hastalığa neden olabiliyor.’'
KAYNAK:KAMU SON HABER