Karar yazarı Akif Beki, TÜSİAD yöneticileri Ömer Aras ve Orhan Turan'ın ifadeye çağrılmasını eleştirerek, ekonomik ve hukuki sorunların zaten TÜİK verileriyle doğrulandığını vurguladı.

Ekonomi ve hukuk yönetimi eleştirisi

Beki, TÜİK’in 2024 Yaşam Memnuniyeti Anketi’nde mutsuzluk oranlarının arttığını hatırlatarak, TÜSİAD yöneticilerinin ifadeye çağrılmasının, yalnızca TÜSİAD’ın argümanlarını doğrulamakla kalmayıp, TÜİK’in ortaya koyduğu verilere de destek olduğunu söyledi.

Ankara'da bir deprem daha oldu! İşte detaylar Ankara'da bir deprem daha oldu! İşte detaylar

Ekonominin ve hukukun iyi yönetilmediğini vurgulayan Beki, şu ifadeleri kullandı:

"Ekonominin, hukuk ve adaletin iyi yönetilmediğini, kötüye gittiğini TÜİK sorunca halk da söylemiyor mu? Halk, gerçek sorunlarının ne olduğunu bilmiyor da kendi kendini mi yanıltıyor?"

Türkiye’nin yönetim anlayışına eleştiri

Beki, hükümetin söylemlerine göndermede bulunarak, iktidarın Türkiye’yi mükemmel yönettiği, ekonominin büyüdüğü ve halkın refah içinde yaşadığı iddiasının sahadaki gerçeklerle örtüşmediğini belirtti.

Ancak, hükümetin aksini dile getirenlere yönelik baskılarının sürdüğünü belirterek şu soruyu yöneltti:

"Aksini söyleyenler gerçek dışı bilgiyle, dezenformasyonla karamsarlık yaymaktan soruşturulacak mı şimdi?"

Beki’ye göre, mevcut durumda adalet ve hukuk sistemine yönelik eleştiriler de yargıyı etkilemeye teşebbüs olarak değerlendirilebilir. Bu bağlamda, Türkiye'de ifade özgürlüğü ve eleştiri mekanizmalarının gittikçe daraldığını öne sürdü.

TÜSİAD ve TÜİK'in çelişkisi mi, gerçeklerin teyidi mi?

Beki, TÜSİAD yetkililerinin ifadeye çağrılmasının, aslında hükümetin ekonomi politikalarına yönelik eleştirileri doğruladığını savundu. TÜİK verilerinin bile mutsuzluğun arttığını gösterdiğini hatırlatarak, ekonomik ve hukuki sorunların artık halk tarafından açıkça dile getirildiğini söyledi.

Beki, bu durumu "TÜSİAD sussa TÜİK susmuyor" sözleriyle özetleyerek, eleştirel seslerin susturulmaya çalışılmasının gerçeği değiştirmeyeceğini vurguladı.

TÜİK verileri ne söylüyor?

  • 2002’de AKP iktidara geldiğinde Türkiye’de en mutsuzların oranı %7 civarındayken, 2024’te bu oran %14’e yükseldi.

  • Ekonomik memnuniyetsizlik anketlerde yükselişte.

  • Halkın önemli bir kesimi, hukuk sistemine olan güvenin azaldığını ifade ediyor.

Beki’ye göre, bu tür anket sonuçları, halkın hükümet politikalarından duyduğu memnuniyetsizliği doğrudan gözler önüne seriyor.

Kaynak: Yenidevir.com.tr