Fatih Erbakan: Siyasi çekişmelerin ötesinde deprem tedbirleri Fatih Erbakan: Siyasi çekişmelerin ötesinde deprem tedbirleri

İstanbul depremi sonrası alınan hasar ihbarları netleşmeye başladı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, katıldığı bir programda İstanbul’daki depremlerden en çok etkilenen ilçeleri açıkladı. Bakan Kurum’un verdiği bilgilere göre, İstanbul genelinde 6.539 bina hasarı ihbarı alındı.

İstanbul’da depremde en çok hasar alan ilçeler

Bakan Murat Kurum, İstanbul'da yaşanan depremler sonrası alınan ihbarları değerlendirdi ve en çok hasar ihbarı gelen ilçeleri sıraladı. Buna göre, Bahçelievler, Esenler, Bağcılar, Zeytinburnu ve Avcılar ilçeleri depremde en fazla hasar ihbarı yapılan bölgeler arasında yer aldı.

İstanbul’da bina hasar durumu

İstanbul depremi sırasında alınan 6.539 bina hasarı ihbarının detaylarına da değinen Bakan Kurum, bu binalardan 1473’ünün hasarsız, 101’inin ise az hasarlı olduğunu belirtti. Diğer binalar ise orta ve ağır hasar almış durumda.

Bakan Kurum’dan depremde alınan önlemler ve ilerleyen süreç

Bakan Murat Kurum, İstanbul’daki deprem sonrası alınan hasarların tespit edilmesi ve hasarlı binaların güçlendirilmesi adına başlatılacak çalışmalarla ilgili de açıklamalarda bulundu. Deprem sonrası İstanbul’da yapılacak yeni önlemler ve planlar, vatandaşların güvenliğini artırmayı hedefliyor.

Kaynak: Yenidevir.com.tr