İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, hakkında yürütülen "suç örgütü yöneticiliği", "rüşvet", "nitelikli dolandırıcılık", "terör örgütüne yardım" gibi suçlamalar kapsamında savcılığın tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilmesinin ardından Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı'nda tansiyon yükseldi.
CHP’li vekillere polis engeli: Koridorda gerilim
Adliye içerisinde duruşma salonuna yönelen CHP milletvekillerine, güvenlik önlemleri gerekçesiyle polis müdahalesi yapıldı. Taraflar arasında sözlü tartışma büyüyerek fiziksel arbedeye dönüştü.
Kısa sürede olay yerine çok sayıda çevik kuvvet polisi sevk edilirken, yaşanan arbede sırasında bazı vekillerin yere düştüğü, basın mensuplarının da itilip kakıldığı görüldü.
Özgür Özel adliyede: “İstanbul halkının iradesiyle oynanıyor”
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, tutuklama talebini öğrendikten sonra Çağlayan Adliyesi’ne gelerek süreci yakından takip etmeye başladı. Özel, “Bu karar İstanbul halkının iradesine bir darbe girişimidir” diyerek gelişmelere sert tepki gösterdi.
Adliyede güvenlik seviyesi en üstte
Olası taşkınlıkları önlemek amacıyla İstanbul Adliyesi çevresinde güvenlik seviyesi artırıldı. Mahkeme salonunun bulunduğu katta yalnızca izinli görevliler ve avukatların bulunmasına izin verilirken, binaya girişler de kontrollü hale getirildi.
Gergin bekleyiş sürüyor
Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanıp tutuklanmayacağına ilişkin kararın sabah saatlerine kadar açıklanması bekleniyor. CHP heyeti ve destekçileri, Çağlayan’da adliye önünde bekleyişini sürdürüyor.