Kırklareli’nin Demirköy ilçesine bağlı İğneada beldesi, son günlerde yaşanan hamsi bolluğu ile balıkçıların yeni rotası haline geldi. Karadeniz’de hamsinin izini süren tekneler, İğneada Limanı’na kasalar dolusu hamsiyle döndü. Bu durum, hem balıkçılar hem de vatandaşlar için sevindirici bir gelişme olarak değerlendiriliyor.
Balıkçılar İğneada’ya akın etti
Soğuk hava koşullarının etkisiyle İstanbul, Trabzon, Samsun, Rize, Balıkesir ve Yalova gibi farklı illerden gelen balıkçılar, rotalarını İğneada’ya çevirdi. Özellikle Samsun’dan gelen balıkçılar, burada yaşanan hamsi bolluğunun tezgahlardaki fiyatlara olumlu yansıyacağını belirtiyor.
Samsun’dan gelen balıkçılardan Oktay Karaman, “Hamsi bolluğu sayesinde vatandaşlarımız taze ve uygun fiyatlı balık tüketebilecek. Biz de gece gündüz çalışarak en taze balıkları sofralara ulaştırmaya çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.
Hamsi fiyatlarına etkisi ne olacak?
Son dönemde artan hava sıcaklıkları ve deniz koşulları, balık miktarını doğrudan etkilediğinden dolayı tezgahlardaki fiyatlar dalgalanıyordu. Ancak, İğneada’daki hamsi bolluğunun fiyatların düşmesine katkı sağlaması bekleniyor. Özellikle kış aylarında yoğun talep gören hamsinin, bu sezon daha uygun fiyatlarla satılması öngörülüyor.
Balıkçılar için yeni umut kapısı
İğneada’da yaşanan bu gelişme, bölgedeki balıkçılar için ekonomik açıdan büyük bir fırsat oluşturdu. Bölge halkı ve esnaflar, bu bolluğun devam etmesi halinde balıkçılığın İğneada ekonomisine daha fazla katkı sağlayacağını düşünüyor.
Vatandaşlar, en taze hamsiyi almak için İğneada pazarlarına akın ederken, balıkçılar da av sezonunun bereketli geçmesi için umutlu bekleyişlerini sürdürüyor.