Yeme alışkanlıklarımız sağlıklı bir yaşam sürdürme isteğimiz ile paralel hareket eder. İçerik bakımından temiz ürünler ile beslenmemiz halinde sağlıklı bir yaşam sürme hedefimize de yaklaşmış oluruz.

Sağlıklı beslenme son dönemlerde hem ülkemizde hem de birçok dünya ülkesinde tabir- i caizse bir akım haline gelmiştir. Sağlıklı olmanın yanı sıra kilo kontrollerini de sağlamak isteyen birçok kişi özellikle uzun süre boyunca tok tutmalarını sağlayacak sağlıklı besinler ile ilgili araştırmalar yapmaktadır. Peki, tok tutan besinler hangileridir? Tok tutan besinlerin faydaları nelerdir? İşte ayrıntılar…

TOK TUTAN YİYECEKLERİN FAYDALARI NELERDİR?

Tok tutan yiyecekler ile beslenmek, insan hayatında birçok dengenin değişmesine aracılık eder. Tok tutan yiyecekler ile beslenmeyi alışkanlık haline getiren kişiler kısa süre içerisinde vücutlarında ciddi değişimlerin meydana geldiğini fark edeceklerdir.

Domuz eti tartışması: Marketler resmen tehlike altında! Domuz eti tartışması: Marketler resmen tehlike altında!

Yapılan araştırmalar neticesinde tok tutan yiyecekler ile beslenmenin vücuda katkıları şu şekilde kayda geçmiştir:

  • Tok tutan yiyecekler vücut enerjinin dengelenmesini ve gün boyu zinde olunmasını sağlarlar.
  • Bu tip yiyecekler ile beslenmek metabolizmanın çok daha uzun süre boyunca aktif kalmasını sağlar. Bu da daha fazla kalorinin yakılmasına aracılık etmiş olurlar.
  • Protein, lif, vitamin ve mineral bakımından zengin oldukları için genel sağlık tablosunun iyileşmesini yardımcı olurlar.
  • Kalp sağlığını desteklemenin yanı sıra kötü kolesterolü de düşürürler.

HANGİ YİYECEKLER TOK TUTAR?

Kilo verme sürecini desteklemenin yanı sıra kalp sağlığından sindirim sistemine kadar birçok alanda etkili olan bazı tok tutan yiyecekler şu şekildedir:

  • Esmer pirinç, yulaf ve bulgur gibi tam tahıllı yiyecekler,
  • Mercimek, kuru fasulye, nohut gibi kuru baklagiller,
  • Badem, fındık, ceviz gibi kuruyemişler,
  • Somon, ton balığı sardalya gibi yağlı balıklar,
  • Keten tohumu, chia tohumu, ayçekirdeği gibi tohumlar,
  • Ispanak, brokoli, lahana gibi yeşil yapraklı sebzeler,
  • Yumurta,
  • Elma, portakal ve armut gibi lifli meyveler,
  • Yoğurt, süt ve peynir gibi süt ürünleri.

Muhabir: Haber Merkezi