Cilt tipleri, cilt sağlığının korunması noktasında atılması gereken adımların belirlenmesi açısından son derece önemlidir. Her ürün her cilt tipine iyi gelmeyebilir. İyi gelmemenin yanı sıra bilinçsizce kullanılan bazı ürünler son derece ciddi cilt sorunlarına yol açabilir. Bu neden ile cilde bir ürün uygulamadan önce o ürünün ilgili cilt tipine uygun olup olmadığını öğrenmek gerekir.

Bakan Yardımcısı'ndan aile hekimlerine tepki: "Greviniz sistemi aksatmadı" Bakan Yardımcısı'ndan aile hekimlerine tepki: "Greviniz sistemi aksatmadı"

Birçok kişi tarafından ‘sıkıntılı’ olarak nitelendirilen cilt tiplerinin başında yağlı ciltler gelmektedir. Çok çeşitli faktörlere bağlı olarak yağlanan ciltte sivilce başta olmak üzere birçok probleme rastlanılabilir.

Cilt tipi yağlı olanların özellikle yeme alışkanlıklarına dikkat etmeleri gerekmektedir. Yanı sıra düzenli bir cilt bakımı da yağlı ciltlerde gözlenebilecek olası sorunları engeller. Bu içeriğimizde yağlı cildi olan kişiler tarafından uygulanabilen basit ama etkili bir maske tarifine yer verdik. İşte cildinizi canlandıracak o maskeye dair tüm ayrıntılar…

CİLT YAĞLANMASININ SEBEPLERİ NELERDİR?

Her insanın cildinin alt kısmında yağ bezeleri bulunmaktadır. Yağ bezeleri cildi korumak ve nemlendirmek ile görevlidir. Ancak bazı kişilerde salgılanan yağ miktarı, diğerlerine göre oldukça yüksektir. Bu neden ile de o kişiler yağlı bir cilde sahip olurlar.

Cildin yağlanmasına sebep olan başlıca faktör hatalı beslenmedir. Ayrıca kötü alışkanlıklar, yeterli miktarda su tüketmemek, yanlış kozmetik ürünler, stres, hormonlar ve uykusuzluk da cilt tipini direkt olarak etkilemektedir.

YAĞLI CİLTLER İÇİN KARBONAT MASKESİ TARİFİ

Ciltteki fazla yağın emilmesinde son derece etkili olan karbonat, sivilce, akne, siyah nokta gibi cilt sorunlarına da iyi gelmektedir.

Karbonat maskesi için 1 çay kaşığı karbonat, 1 çay kaşığı yoğurt ve birkaç damla limon suyuna ihtiyaç duyulmaktadır. Tüm malzemeler karıştırılıp macun kıvamı yakalanmalıdır. Ardından da cilt temizlenmeli ve maske göz ve dudak çevresi hariç tüm cilde uygulanmalıdır. Yaklaşık olarak 10- 15 dakikalık bekleme süresinin ardından cilt ılık su ile durulanmalı ve ardından da nemlendirilmelidir. Bu maske haftada bir olacak şekilde düzenli olarak uygulanabilir.

 

Muhabir: Haber Merkezi