İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında yeni bir soruşturma başlatıldı. Gözaltında bulunan İmamoğlu’nun sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, İBB’ye bağlı kreşlerin soruşturma konusu edildiği belirtildi.
Gözaltı süreci devam ederken yeni dosya geldi
19 Mart sabahı evine yapılan operasyonla gözaltına alınan Ekrem İmamoğlu’nun hukuki süreci yeni bir boyut kazandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, mevcut yolsuzluk ve terör soruşturmalarına ek olarak İBB kreşleri hakkında da ayrı bir soruşturma başlattı.
İmamoğlu’nun sosyal medya hesabından yapılan duyuruda, kreş soruşturmasıyla ilgili şu ifadeler yer aldı:
"Kreş açtığım için hakkımda soruşturma açılmış. İfade vermek isterdim ama şu an gözaltındayım, yoksa seve seve bu şehrin çocukları için yaptığımız kreşleri tüm gücümle savunurdum. Kreş açma suçunu işlemeye devam edeceğiz. Geleceğimiz olan evlatlarımızın kreşlerini de milletimize emanet ediyorum."
CHP yönetimi soruşturmayı siyasi buluyor
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İmamoğlu hakkında yürütülen soruşturmaları "siyasi bir baskı operasyonu" olarak tanımlamıştı. Özellikle terör örgütü liderliği ve yardım suçlamalarıyla açılan soruşturmalar, kamuoyunda geniş yankı uyandırmış ve ülke genelinde protestolara yol açmıştı.
Şimdi ise İBB kreşleri üzerinden açılan yeni dosya, bu baskının farklı bir boyuta taşındığını gösteriyor. CHP yetkilileri, bu soruşturmanın da "siyasi mühendislik" kapsamında ele alınması gerektiğini savunuyor.