Bandırma'da geleneksel olarak düzenlenen Damızlık Koç Satışı Töreni bu yıl 82. kez üreticilerle buluştu. Koyunculuk Araştırma Enstitüsü tarafından organize edilen etkinlik, Türkiye’nin dört bir yanından gelen küçükbaş hayvan yetiştiricilerini bir araya getirerek büyük ilgi gördü. Açık artırma usulüyle yapılan satışlarda ise rekabet oldukça yüksek seviyelere ulaştı.

Elektrik faturalarında yeni dönem başladı! Devlet desteği artık açıkça gözüküyor Elektrik faturalarında yeni dönem başladı! Devlet desteği artık açıkça gözüküyor

Başlangıç Fiyatı 27 Bin TL, Sonunda 246 Bin TL

Etkinlikte, Karacabey Merinosu ve tescil sürecindeki Bandırma ırkına ait damızlık koçlar satışa sunuldu. Başlangıç fiyatı 27 bin TL + KDV olan koçlar, kısa sürede büyük ilgi gördü. Üreticiler, sürülerinin genetik kalitesini artırmak için en verimli koçlara sahip olabilmek amacıyla kıyasıya bir rekabete girdi.

Enstitü Müdürü Koray Poyraz'dan açıklamalar

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Enstitü Müdürü Koray Poyraz, Karacabey Merinosu ırkının yıllar süren ıslah çalışmalarıyla geliştirildiğini ve şimdiye kadar 60 binden fazla hayvanın üreticilere ulaştırıldığını belirtti. Ayrıca, Kangal, Akbaş ve Border Collie gibi çoban köpeklerinin sürü yönetiminde kullanıldığını ifade etti. Poyraz, aynı zamanda mandalar, Bozırk sığırları ve yerli koyun ırkları gibi farklı hayvan türleri üzerinde de çalışmalar yürüttüklerini açıkladı.

Bandırma ırkına ait damızlık koç 246 Bin TL’ye satıldı

Etkinliğin en heyecanlı anı, 41 numaralı koçun satışa sunulmasıyla yaşandı. Bursa’dan gelen üretici Ahmet Ekler, bu koçu 246 bin TL'ye satın alarak günün en yüksek teklifini veren isim oldu. Ekler, ayrıca başka bir Koçu 110 bin TL, diğerini ise 107 bin TL'ye satın alarak yeni damızlık koçlarına sahip olma yolunda büyük bir adım attı.

Damızlık koç satışı sürdürülüyor: Yüksek fiyatlar ve rekabet

Bu yılki damızlık koç satışları, yüksek fiyatlar ve büyük ilgiyle dikkat çekerken, organizasyonun gelecekteki etkinliklerinin de sektördeki üreticiler için büyük fırsatlar sunduğu ifade ediliyor.

Kaynak: Yenidevir.com.tr