Bursa'nın İnegöl ilçesi köftesiyle ünlü bir mekandır. İnegöl’ün hemen her yerinde köfteci var ve işin gerçek ustaları burada. 44 yıldır İnegöl'de köfte yapan İbrahim Enginoğlu, köfteye lezzet vermenin sırrının kuyruk yağı olduğunu söyledi.
Peki kuyruk yağının vücuda faydaları nelerdir?
Kuyruk yağının faydaları saymakla bitmiyor. Cilt sağlığından kalp-damar hastalıklarına kadar pek çok alana katkı sağlayan kuyruk yağının faydaları şu şekildedir:
- Bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine katkıda bulunur,
- Kolesterolü dengeler,
- Sinir hücrelerine faydalıdır,
- Damar tıkanıklıklarının önlenmesine yardımcı olur,
- Kalp ve damar hastalıklarına iyi gelir,
- Kas ve kemik büyümesini destekler,
- Kan basıncını dengede tutar,
- İnme riskini azaltır,
- Siyatik sorununa iyi gelir,
- Enfeksiyon riskine karşı koruma sağlar.
LEZZETLİ KÖFTE İÇİN 5 ALTIN KURAL
Lezzetli köfte yaparken uyulması gereken 5 altın kural var. Öncelikle etin iyice öğütülmesi ve fermente edilmesi gerekir. İkincisi köftelere doğru miktarda baharat ve soğan eklenmelidir. Üçüncü kural olarak köftelerin aynı büyüklükte ve şekilde olması önemlidir. Dördüncüsü, köfteler pişirme sırasında sık sık çevrilmeli ve pişme süresi kontrol edilmelidir. Son olarak köftelerin lezzetini arttırmak için doğru pişirme yöntemi seçilmelidir. Bu 5 altın kurala uyarak lezzetli ve doyurucu köfteler elde edebileceksiniz.
CANAN KARATAY TAVSİYESİ
Uzun yaşamanın sırları hakkında açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Canan Karatay yıllar önce "Kuyruk yağı yerseniz daha uzun yaşarsınız" demişti. Canan Karatay'ın açıklamasının ardından herkes kuyruk yağının faydalarını araştırıp diyetlerine ekledi.