Evlerin ayrılmaz birer parçası olan konsol, televizyon ve vitrin gibi eşyalarda cam bölmeler bulunur. Cam bölmelerin temiz olması bir evin ne kadar titiz olduğunu gösterir. Çabucak toz kapabilen cam bölmeler düzenli bir şekilde temizlenmelidir. İyi bir cam temizliği için izlenmesi gereken adımlar şu şekildedir:

·         Temizliğe başlamadan önce ihtiyaç duyabileceğiniz tüm malzemeleri bir araya getirin. Temizlik spreyi, cam temizleme solüsyonu, mikrofiber bez, gazlı bez ve su, cam temizliği için olmazsa olmaz malzemelerdir. Doğal ürünlerle de cam temizliği yapmak mümkündür.

·         Derin temizliğe geçilmeden önce cam yüzeyindeki kaba toz alınmalıdır. Yüzeyde biriken tüy ve kıl gibi iri toz kısmı bir bez ya da cam silme aparatı ile silinmelidir.

·         Televizyon ünitesi ve vitrin gibi eşyaları silmede en çok cam temizleme solüsyonu kullanılır. Bu malzeme üzerinde yazılan talimatlara göre uygulanmalıdır. Aynı zamanda evde yapılabilecek su ve sirke karışımı da iyi bir cam temizleme maddesi olur.

·         Camı silerken iz bırakmayacak bir materyal seçmeye dikkat edilmelidir. Mikrofiber bez ya da gazlı bez camları çizmeyen bir yapıya sahiptir. Bu bezler çok fazla ıslatılmamalıdır. Biraz nemlendirildikten sonra dairesel hareketler şeklinde cam temizliği yapılmalıdır.

·         Çıkması zor leke ve kirler varsa bezi normal temizlikte olduğundan biraz daha bastırmak gerekebilir. Bu işlemi yaparken aşırıya kaçmamak önemlidir. Aksi taktirde cam çizilebilir.

·         Su lekesi kalmaması adına silinen cam iyi bir şekilde kurulanmalıdır. Camı kurutmak için özel olarak ayrılan temiz bir bez ile bu işlem kibarca yapılmalıdır.

·         Cama parlak bir görüntü vermek için parlatma ürünleri kullanılabilir. Camları parlatmak için özel olarak üretilen maddelerin talimatlara göre kullanılması yeterlidir.

Cam Temizliğinin Püf Noktaları Nelerdir?

Temizlik yaparken iyi bir iş çıkarmak için dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları bulunur. Camın daha temiz bir görüntüye sahip olması nasıl silindiği ile doğru orantılıdır. Aynı zamanda göz önüne alınacak bazı ayrıntılar camın çizilmesini önler. Cam temizlerken dikkat edilmesi gereken püf noktaları şunlardır:

·         Cam temizlemeden önce mutlaka kaba tozunun başka bir bezle alınması gerekir. Aksi taktirde istenilen temizliğe ulaşmak bir hayli güç olur.

·         Cam silme solüsyonunu camın çerçevelerine de uygulamak gerekir. İlk olarak çerçevenin üst kısmı silinmelidir. Daha sonra sırasıyla yanlar ve alt kısma bu solüsyon uygulanmalıdır.

·         Silme ve kurulama işlemlerini yaparken yukarıdan aşağıya doğru bir rota izlemek camda iz kalmaması adına önemlidir. Küçük daireler çizerek bu işlemleri yapmak camın daha temiz olmasını sağlar.

·         Silinen cam iyi bir şekilde kurulanmalıdır. Nemli camlarda iz oluşacağı için istenen görüntü elde edilmez.

·         Yüksek bir noktada bulunan camları silmek zor olabilir. Bu nedenle bir aparat kullanılmalıdır.

Cam Temizliğinde Hangi Malzemeler Kullanılır?

Her temizlik işlemi gibi cam silmede de kullanılan belli başlı malzemeler bulunur. Bunların başında cam temizleyici sprey gelir. Bu sprey camda iz ve leke oluşmaması adına gerekli bir malzemedir. Camları silerken mutlaka iz bırakmayan mikrofiber bezler kullanılmalıdır. Son olarak su ve suyu doldurmak için bir kap gerekir.

Evde Cam Temizlik Suyu Nasıl Hazırlanır?

Mağazalarda satılan temizlik malzemelerinin benzerini evde yapmak mümkündür. Hazır cam silme solüsyonları içinde bulunan kimyasallar bazı kişiler için zararlı olabilir. Bu nedenle evde doğal malzemelerle hazırlanan cam silme karışımları rağbet görür. Evde cam temizlik suyu hazırlamak için şu adımları izleyin:

·         Püskürtme şişesinin içine birer su bardağı su ve sirke ekleyin.

·         Malzemeler bütünleşene kadar karıştırın.

·         İsteğe bağlı olarak birkaç damla bulaşık deterjanı ilave edebilirsiniz.

·         Hazırlanan karışımı lekeli cama uygulayıp temiz bir görüntüye kavuşun.

Cam Temizliği Hangi Havada Yapılır?

Güneşli ve sıcak havalar, cam temizliği yapmak için en ideal zamanlardır. Temizlenen cama yağmur damlaları değerse iz bırakır. Bu nedenle kapalı ve yağmurlu havalarda cam temizliği yapılması tavsiye edilmez.

 

Muhabir: Haber Merkezi