Bursa'da et kesim fiyatlarında dikkat çeken bir düşüş yaşandı! Bursa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, 26-28 Nisan tarihleri arasında yapılacak kesim organizasyonları öncesinde inek, düve ve dana kesim fiyatlarını güncelledi.

Merkez Bankası üst yönetimine 2 yılda 100 milyon lira brüt maaş ödendi
Merkez Bankası üst yönetimine 2 yılda 100 milyon lira brüt maaş ödendi
İçeriği Görüntüle

İnek ve Düve Kesim Fiyatlarında 30 TL Düşüş

Bursa’da inek ve düve kesim fiyatları, 30 TL'lik bir gerileme ile dikkat çekti. Verilere göre, özellikle inek ve düve kesim fiyatlarında yaşanan düşüş üreticilerin gündeminde. Dana kesim fiyatlarında da bir miktar düşüş yaşanırken, en büyük gerileme inek ve düve fiyatlarında oldu.

Yeni Et Kesim Fiyatları Şöyle:

  • İnek (199 kg altı) kesim fiyatı: 355 TL/kg
  • Düve (199 kg altı) kesim fiyatı: 385 TL/kg
  • Holstein ırkı dana (249 kg altı) kesim fiyatı: 415 TL/kg
  • Diğer ırk dana (249 kg altı) kesim fiyatı: 430 TL/kg

Fiyatlar Ne Kadar Geriledi?

En son açıklanan kesim fiyatlarına göre, inek ve düve kesim fiyatları 30 TL, Holstein ırkı dana kesim fiyatları 10 TL, diğer ırk dana kesim fiyatları ise 15 TL geriledi.

Üreticiler İçin Önemli Bir Göstergedir

Bursa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, 26-28 Nisan tarihleri arasında toplam 15 büyükbaş hayvanın kesimini yapacak. Güncel kesim fiyatları, son dönemdeki belirsizlik ve dalgalanan et fiyatlarıyla birlikte üreticiler için kritik bir referans noktası oluşturuyor.

Kaynak: Yenidevir.com.tr