Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde Göztepe, Beşiktaş’ı deplasmanda 3-1 mağlup ederek yarı finale yükseldi. Siyah-beyazlı ekip Muçi'nin golüyle öne geçse de kırmızı kart sonrası üstünlüğünü koruyamadı. Göztepe'nin Brezilyalı yıldızı Romulo, attığı üç golle geceye damgasını vurdu.

Göztepe’den tarihi galibiyet: Yarı finalde Trabzonspor’la eşleşti

Ziraat Türkiye Kupası'nda çeyrek final heyecanı, Beşiktaş ile Göztepe arasında oynanan mücadeleyle doruğa çıktı. Tüpraş Stadyumu’nda oynanan maçta konuk ekip Göztepe, Beşiktaş’ı 3-1 mağlup ederek yarı finale adını yazdırdı. Bu sonuçla birlikte Göztepe, kupada Trabzonspor'un rakibi oldu.

Maçın kırılma anı: Kırmızı kart oyunun dengesini bozdu

Karşılaşmada ilk gol Beşiktaş’tan geldi. 30. dakikada Muçi’nin golüyle siyah-beyazlılar öne geçti. Ancak bu üstünlük sadece 6 dakika sürdü. 36. dakikada Tayyip Talha’nın kırmızı kart görmesiyle Beşiktaş 10 kişi kaldı.

Bu olaydan yalnızca 2 dakika sonra, Göztepe'nin Brezilyalı futbolcusu Romulo, harika bir frikik golüyle skoru 1-1'e getirdi. Bu gol aynı zamanda ilk yarının da sonucunu belirledi.

Romulo şov yaptı: Hat-trick ile Beşiktaş’ı yıktı

İkinci yarıda 10 kişi mücadele eden Beşiktaş, skoru korumakta zorlandı. Maçın 79. dakikasında Göztepe penaltı kazandı. Topun başına geçen Romulo, soğukkanlı bir şekilde ağları havalandırarak takımını öne geçirdi.

Yalnızca iki dakika sonra, 81. dakikada bir kez daha sahneye çıkan Romulo, maçın skorunu belirledi: Beşiktaş 1 - 3 Göztepe.

Penaltı tartışması: Beşiktaşlılar isyan etti

İlk yarının sonlarına doğru Gedson Fernandes’in ceza sahasında yerde kalması, Beşiktaş cephesinde büyük tepkiye neden oldu. Siyah-beyazlı futbolcular pozisyonun penaltı olduğunu savunurken, hakem Volkan Bayarslan serbest vuruş kararı verdi.

VAR'dan herhangi bir uyarı gelmemesi, tribünlerde ve sosyal medyada tartışmalara yol açtı. Taraftarlar ve teknik ekip, pozisyonun tekrar incelenmesini talep etti ancak karar değişmedi.

Fatih Terim'in Al Shabab'ı 6 maçtır yenilmiyor Fatih Terim'in Al Shabab'ı 6 maçtır yenilmiyor

Beşiktaş kupaya veda etti

Bu mağlubiyetle birlikte Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası’na çeyrek finalde veda etmiş oldu. Siyah-beyazlı ekip, ligde de zor günler geçirirken kupaya da erken havlu atarak taraftarını hayal kırıklığına uğrattı.

Teknik heyetin bundan sonraki süreçte hem lig hem de yönetimle ilgili değerlendirmeler yapması bekleniyor. Özellikle sezon sonunda yapılması planlanan köklü değişiklikler öncesi Beşiktaş’ta taraftar baskısı ve medya eleştirileri artmış durumda.

Kaynak: Yenidevir.com.tr