Protestocular, "Organik ürünlere vergi olmasın", "Holdinglerin gücü yerine demokrasi", "Artık yeter" ve "Tarım endüstrisi yerine çiftlikler" yazılı pankartlar taşıyarak taleplerini dile getirdi.

Hükümet politikalarını eleştiren grup, şehir merkezinde yürüyüş gerçekleştirdi. Aynı zamanda, 23 Şubat’ta yapılacak erken seçimlere dikkat çeken pankartlar taşıyarak, "Cesaretli Tarım Politikasını Seçin" mesajı verdiler.

"KÜÇÜK ÇİFTÇİLERİN HAKLARI GÜÇLENDİRİLSİN"

Genç Çiftçiler Derneği'nden Antje Hollaender, tarım politikalarında dönüşüm talep ettiklerini vurguladı. Hollaender, küçük çiftliklerin yetersiz destek gördüğünü belirterek, Güney Ortak Pazari (MERCOSUR) ve Avrupa Birliğü arasında imzalanacak serbest ticaret anlaşmasına karşı olduklarını ifade etti. "Asgari geçim seviyesinde çalışıyoruz ya da ürünlerimizi maliyetin altında satmak zorunda kalıyoruz" diyen Hollaender, üretim maliyetinin altında gıda alımının yasal olarak yasaklanmasını talep etti.

Gıda devi konkordato talep etti: 12 ton çikolata üretiyordu Gıda devi konkordato talep etti: 12 ton çikolata üretiyordu

HOLDİNGLERE KARŞI DAHA FAZLA ADALET

Protestocular, büyük şirketlerin süpermarketlerdeki pazar gücünü sınırlandıracak politikaların hayata geçirilmesini istiyor. Tarım endüstrisinin kontrolsüz büyümesine karşı küçük çiftçilerin haklarının güçlendirilmesi gerektiğini savunan çiftçiler, doğaya daha uyumlu ve adil bir sistem talep ediyor.