İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Adana’da düzenlenen bir iftar programında yaptığı açıklamada, TikTok’ta tehlikeli içerikler paylaşanlara yönelik önemli adımlar atılacağını duyurdu. Yerlikaya, özellikle silah ve uyuşturucu teşvik eden paylaşımlar yapan kişilere karşı Ramazan Bayramı sonrası sert tedbirler alacaklarını belirtti.

Adana’daki iftar programında net mesajlar

Bakan Yerlikaya, Adana’nın Kiremithane Mahallesi’nde düzenlenen iftar programına katıldı. Kent protokolünün de yer aldığı etkinlikte, Adanalılara birlik ve beraberlik mesajları verdi. Ancak konuşmasının en dikkat çeken kısmı, sosyal medyada yasa dışı içerik üretenlere yönelik uyarıları oldu.

Özellikle TikTok’ta silah ve uyuşturucu ile ilgili paylaşımlar yapanlar hakkında konuşan Yerlikaya, bayramdan sonra operasyonların hız kazanacağını söyledi. Sosyal medya platformlarında suç unsuru içeren paylaşımlar yapan kişilere yönelik çalışmaların daha da sıkılaştırılacağını ifade etti.

Mehmet Uçum: Yeni anayasa artık kaçınılmaz bir gerekliliktir Mehmet Uçum: Yeni anayasa artık kaçınılmaz bir gerekliliktir

Tehlikeli paylaşımlara geçit yok!

Yerlikaya, sosyal medyada yasa dışı paylaşımlara karşı mücadelede kararlı olduklarını vurgulayarak şunları söyledi:

"Kanuna, nizama uyan, yasalara hürmet eden Adanalılar sayesinde kötülüklerle mücadelemiz her geçen gün güçleniyor. Ama özellikle TikTok gibi platformlarda ellerinde silahlarla, uyuşturucu ile paylaşım yapanlar için buradan söylüyorum: Bayram sonrası neler olacağını hep birlikte göreceğiz."

Bu açıklamalar, sosyal medya platformlarında yasadışı içerik üreten hesaplara yönelik sert önlemlerin alınacağının bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.

Uyuşturucuyla mücadelede büyük adımlar

İçişleri Bakanı, konuşmasında uyuşturucuyla mücadeledeki başarılarını da anlattı. 4 Haziran 2023’ten bu yana yürütülen operasyonlarda 61 bin 500 kişinin tutuklandığını belirten Yerlikaya, bu mücadelenin artarak devam edeceğini söyledi.

"Fişekçisinden baronuna kadar uyuşturucu zincirinin her halkasına karşı mücadelemiz sürüyor. Operasyon tekniklerini daha da geliştirdik ve artık onları tuşa getireceğiz. Bayramdan sonra görün. Hiçbirinden en ufak bir çekincemiz yok."

Günlük ortalama 117 kişinin tutuklandığını vurgulayan Yerlikaya, emniyet güçlerinin daha gelişmiş yöntemlerle suç örgütleriyle mücadele ettiğini ifade etti.

Sosyal medya denetimi sıkılaşıyor

TikTok başta olmak üzere, çeşitli sosyal medya platformlarında suç unsuru içeren içeriklerin giderek arttığı yönündeki endişeler üzerine devletin daha sert düzenlemeler getireceği öngörülüyor. Özellikle gençleri etkileyen suç içeriklerinin yayılmasının önüne geçmek için İçişleri Bakanlığı’nın yeni stratejiler geliştirdiği belirtiliyor.

Bayram sonrası başlatılması planlanan operasyonlarla TikTok’ta yasa dışı paylaşımlar yapan kullanıcıların daha sıkı denetleneceği ve bu tür içerikleri yayanlara karşı ağır yaptırımlar uygulanacağı bildirildi.

Toplumdan destek çağrısı

Bakan Yerlikaya, vatandaşlardan da bu mücadelede destek olmalarını isteyerek, suç unsuru içeren paylaşımların ihbar edilmesi gerektiğini söyledi. Emniyet güçleri ve siber suçlarla mücadele ekiplerinin, toplumun desteğiyle bu suçlarla daha etkin şekilde mücadele edebileceğini belirtti.

Kaynak: Yenidevir.com.tr