Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Türkiye’nin önde gelen mobilya markalarından Bellona Mobilya Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin satış sürecini resmen başlattı. Şirketin yüzde 100 hissesi satışa çıkarılırken, ihale süreci kapalı teklif ve açık artırma yöntemiyle gerçekleştirilecek. Muhammen bedel ise 7 milyar TL olarak belirlendi.
Bellona satışa çıkarılıyor
TMSF tarafından duyurulan satış süreci, önümüzdeki günlerde başlayacak. Bellona’nın finansal verilerini incelemek ve tesisleri ziyaret etmek isteyenler, belirlenen tarihler arasında gerekli prosedürleri yerine getirmek zorunda olacak. İhale sürecinde şunlar dikkat çekiyor:
-
Muhammen bedel: 7 milyar TL
-
Teminat bedeli: 350 milyon TL
-
Şartname ücreti: 200 bin TL
-
Veri inceleme ve tesis ziyareti için ek ücret: 500 bin TL
İhale takvimi belli oldu!
TMSF’nin belirlediği ihale süreci şu şekilde işleyecek:
-
17 Mart - 2 Mayıs 2025: Yatırımcılar, şirketin finansal verilerini inceleyebilecek ve tesis ziyaretlerinde bulunabilecek.
-
5 Mayıs 2025: Son teklif verme tarihi.
-
6 Mayıs 2025: Kapalı tekliflerin açılması ve ardından açık artırma aşamasına geçiş.
Bellona, Türkiye’nin en köklü mobilya markalarından biri. Markanın güçlü üretim ağı, geniş bayi ağı ve uluslararası pazardaki yeri, bu satış sürecini daha da önemli hale getiriyor.