Ekonomi

Tam bir protein deposu! Mantarlı tavuk soteyi bir de bizim tarifimizle deneyin

Sofraların daimi misafirlerinden olan mantarlı tavuk soteyi, bir de bizim tarifimiz ile deneyin. Vazgeçilmeziniz olacak! İşte mantarlı tavuk sote tarifine dair tüm ayrıntılar…

Abone Ol

Öğle ve akşam yemeklerinin vazgeçilmezleri arasında yer alan hem püre hem pilav hem de makarna eşliğinde servis edilebilen mantarlı tavuk sote, sofraların en büyük kurtarıcısıdır.

Arkadaş toplantılarında, aile sofralarında ve davetlerde servis edilebilen mantarlı tavuk sote eşsiz lezzetinin yanı sıra pratik yapılışı ile de birçok kişinin ilk tercihi arasındadır. Peki, lezzetli mantarlı tavuk sote nasıl hazırlanır? Mantarlı tavuk sote için hangi malzemeler gerekli? İşte ayrıntılar…

MANTARLI TAVUK SOTE İÇİN GEREKEN MALZEMELER

Mantarlı tavuk sote tam bir protein kaynağıdır. Bu yemeğin güçlü içeriği sayesinde hem besleyici hem de doyurucu bir öğün geçirmek mümkündür.

Mantarlı tavuk sote için gereken malzemeler şu şekilde sıralanabilir:

  • 300 gram kültür mantarı, 600 gram tavuk göğsü, 2 tane yeşil biber, 2 tane kapya biber, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 tane domates, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı kekik.

MANTARLI TAVUK SOTE NASIL YAPILIR?

  • Yukarıda sıralamış olduğumuz malzemeleri kullanarak 10 dakika içerisinde 4 kişilik mantarlı tavuk sote hazırlayabilirsiniz.
  • Mantarlı tavuk sotenin yapımında izlenmesi gereken adımlar sırası ile şu şekildedir:
  • Zeytinyağını tavada kızdırın.
  • Kızan zeytinyağının üstüne kuşbaşı doğramış olduğunuz tavuk göğüslerini ekleyin.
  • Tavuk göğüslerini sularını salmamaları için yüksek ateşte soteleyin.
  • Sotelenen tavuk göğüslerinin üzerine doğranmış yeşil ve kapya biberlerini ekleyin.
  • Biberleri de soteledikten sonra tavaya kültür mantarlarını ekleyin.
  • Mantarlar sularını salıp çektikten sonra kabuklarını soyduğunuz domatesi doğrayın.
  • Doğranmış domatesleri ve baharatları tavaya ekleyin.
  • Tüm malzemeleri 15 dakika kadar pişirdikten sonra mantarlı tavuk sotenizi sıcak olarak makarna, pilav veyahut da püre eşliğinde servis edin.
  • Not: Mantarların beyaz kalması için kabuklarını soyduktan sonra limonlu suda bekletin. Mantarları tavaya eklemeden önce süzün ve sonrasında sotelenmeye gönderin. Afiyet olsun.