SGK misafirhanesinde kimlerin kalabileceği 2024 Ocak ayında Resmî Gazete ile belirlenmiştir. Kamu Sosyal Tesislerine İlişkin Tebliğ’de yer alana göre SGK misafirhanelerinde yalnız belirli çalışma grubu mensupları ve aileleri konaklayabilir. Söz konusu çalışan ve ailelerin konaklayabilmesi için de bazı şartlar aranır. SGK misafirhanesinde kalabilecek kişiler şunlardır:
· Kamu görevlileri, SGK misafirhanesinde konaklayabilir. Bunlara kamu sektöründe çalışan memurlar, devlet görevlileri ve askeri personel gibi kişiler dahildir.
· Resmi görev nedeniyle seyahat eden memur aileleri bu yerlerde konaklama hakkına sahiptir.
· Misafir öğrenciler bazı durumlarda SGK misafirhanesinde kalabilir. Öğrenciler, şehir dışında gerçekleşen sınavlar, eğitim seminerleri ve diğer eğitim bazlı etkinlikler nedeniyle konaklama ihtiyacını bu misafirhanede karşılayabilir.
· Kamu kurumlarına uğrayan resmi ziyaretçiler dilerlerse SGK misafirhanesinde konaklar.
· Sağlık ve sosyal hizmet alanında çalışanları bazı durumlarda bu misafirhanelerde konaklayabilir. Uzun nöbetler ve acil durumlar oluştuğunda SGK misafirhanesine uğrayabilirler.
· Sivil toplum, belediye ve diğer resmi kurum çalışanları SGK misafirhanesini kullanabilir.
SGK Misafirhanesinde Sivil Vatandaşlar Kalabilir Mi?
Konaklayacak yer bulamayan sivil vatandaşlar dilerlerse SGK misafirhanesinde kalma hakkında sahiptir. Sivil vatandaşlar böyle bir durumda konaklama ücretini yüksek bir miktarda ödemek durumda kalır. SGK misafirhanesinde indirimli ücret ödeyen kişiler yalnız kamu çalışanlarıdır.
SGK Misafirhanesi Konaklama Ücreti Ne Kadar?
SGK misafirhanesinde konaklama ücretleri günlük 40,00 TL, 46,00 TL ve 51,00 TL fiyat aralığındadır. Buna ek olarak bazı kurumlar özel ücretlendirme yapabilir. Yaz dönemi için belirlenen fiyat aralığı farklıdır. SGK misafirhanesinde yaz aylarında kalmak isteyen birinin ödeyeceği günlük ücret 60,00 TL ile 67,00 TL arasında değişir.
SGK Misafirhanesinde Rezervasyon Nasıl Yapılır?
SGK misafirhanesinde konaklamak isteyen ziyaretçilerin 1 saat öncesinden rezervasyon yapması istenir. Rezerve edilen oda belirli bir süre boyunca ziyaretçi için tutulur. Bu süreçte başka ziyaretçiler gelse bile söz konusu oda servise açılmaz. Rezervasyon işlemi 1 saatlik ya da 1 günlük şekillerde yapılabilir. Süre bitiminde SGK misafirhanesine haber vermeyen ya da uğramayan kişilerin rezervasyonu iptal edilir.
SGK Misafirhanesinde Konaklama Süreci Ne Kadar?
SGK misafirhanesindeki konaklama sistemi ziyaretçinin kalış nedeni ile doğrudan ilişkilidir. Genelde acil ve önemli durumlarda kullanılan SGK misafirhanesi keyfi bir şekilde kullanılamaz. Bu nedenle belirli kurallar ile konaklama süreleri düzenlenmiştir. SGK misafirhanesi için düzenlenen konaklama süreleri şu şekildedir:
· Hizmet içi eğitim nedeniyle misafirhanede konaklayan kişiler eğitim süresi boyunca burada kalabilir.
· Geçici görevde olan kamu çalışanlarının konaklama süresi görev bitimine kadar devam eder.
· Tedavi için kalan ziyaretçiler tedavinin bitimini takiben misafirhaneden ayrılır.
· Yangın, doğal afet ve mücbir sebeplerle kendi evlerinde ikamet edemeyen kişiler durumlarını belgelemeleri halinde 4 ay SGK misafirhanesinde kalabilir.
· Kamu personelleri ile emeklilerinin çocukları durumlarını belgeledikleri taktirde kalacak yer bulma şartıyla 2 ay süreyle konaklayabilir.
· SGK misafirhanesinin bulunduğu bölgeye atanan kişiler 3 ay boyunca burada kalabilir.
· Özel nedenle kalan ziyaretçiler 15 günü geçmemek koşuluyla kalabilir.
SGK Misafirhanesinde Kalmak İçin Hangi Belgeler Gerekir?
SGK misafirhanesinde konaklamak isteyen ziyaretçilerin ilk olarak kayıt yaptırması gerekir. Kuruma girerken görevliye bazı belgelerin teslim edilip kayıt oluşturulması şarttır. SGK misafirhanesinde kalmak için gereken belgeler şunlardır:
· T.C. kimlik kartı
· Kurum kimlik kartı
· Görev emri
· Hasta sevk belgesi
· Öğrenci kartı ya da belgesi