Nerede ise hepimizin mutfağında bulunan ve özellikle de turşu yapımında sık sık kullanılan limon tuzu, aslında çoklu kullanım alanlarına sahiptir. Birçok kişi limon tuzunu yalnızca turşu yapımında kullanıyor olsa da bu ürünün kullanım alanı aslında sanıldığından daha geniştir.

Limon tuzunun ne olduğu, nasıl elde edildiği ve nerelerde kullanılabileceği merak edilmektedir. Bizler de bu içeriğimizde limon tuzu ile ilgili önemli bilgilere yer verdik.

LİMON TUZUNUN KULLANIM ALANLARI

Limon tuzu genel olarak ‘sitrik asit’ olarak bilinen ve doğal olarak limon gibi turunçgillerde bulunan bir bileşendir. Kimyasal bir içerikte olan sitrik asit, gıda ve içecek alanlarında sıklık ile kullanılır. Beyaz kristal halinde olan limon tuzu, toz halinde de tüketilebilmektedir. Oldukça ekşi bir tada sahip olan bu ürüne ‘kimyasal’ demekte bir sakınca yoktur.

Limon tuzu yalnızca yiyecek ve içeceklerde değil belli başlı alanlarda da aktif olarak rol almaktadır. Limon tuzunun kullanım alanları genel olarak şu şekilde sıralanabilir:

Kahve ve bağırsak arasındaki şaşırtıcı bağlantı! Kahve tüketenler bakın ne oluyor? Kahve ve bağırsak arasındaki şaşırtıcı bağlantı! Kahve tüketenler bakın ne oluyor?

  • Temizlik: Güçlü bir kireç sökücüdür. Ayrıca yüzey temizliğinde, çaydanlık ve kettle temizliğinde, mikrodalga ve fırın temizliğinde kullanılabilir.
  • Yiyecek- içecek: Uzun süre boyunca taze olarak saklamak istediğiniz turşu gibi yiyeceklerde ve bazı içeceklerde koruyucu olarak görev alır.
  • Konserve: Sebzelerin konserve edilmesinde ve renklerinin korunmasında rol alır.

LİMON TUZUNUN FAYDALARI VE ZARARLARI

Limon tuzu çok güçlü bir içeriğe sahiptir. Bu ürünün insan sağlığına birçok açıdan destek olduğu bilinmektedir. Özellikle; boğaz ağrısı, soğuk algınlığı ve diş ağrısı gibi durumlardan kaynaklı olarak ortaya çıkan bazı semptomlar, limon tuzunun gargara olarak uygulanması durumunda hafifletilebilir.

İçeriğinde bulunan sitrik asit sebebi ile kimyasal bir ürün olarak nitelendirilen limon tuzu, yanlış tüketimde bazı ciddi sıkıntılara yol açabilir. Bu ürünü doğrudan tüketmek risklidir. Mide ve üst solunum yolu rahatsızlıklarına sebebiyet verebilen limon tuzu, ayrıca zehirlenmelere de yol açabilir.

 

Muhabir: Haber Merkezi