Gündem

Kurukahveci Mehmet Efendi şirketi sahibi kim? İsrail'e neden kahve gönderdiler

Abone Ol

Kurukahveci Mehmet Efendi hakkında tartışmalar sürüyor. İsrail ordusundan doldukları öne sürülen iki kişi ile markanın kolilerinin yer aldığı bir kare ortalığı karıştırdı. Vatandaşlar Kurukahveci Mehmet Efendi İsrail'e destek veriyor mu? sorusunu soruyor. Peki Kurukahveci Mehmet Efendi kimin? Sahibinin adı ne? Kurukahveci Mehmet Efendi Türk malı mı? İşte detaylar.

İsrail ordusundan doldukları öne sürülen iki kişi, ellerinde Kurukahveci Mehmet Efendi'ye ait kolileri taşırken çekindikler ibir kare sosyal medyada tartışma konusu oldu. ünlü kahve firması Kurukahveci Mehmet Efendi'nin İsrail'e yardım ettiği iddiaları ortaya atıldı. Vatandaşlardan boykot çağrıları gelirken, diğer yandan Kurukahveci Mehmet Efendi hakkında araştırmalar devam ediyor. Kurukahveci Mehmet Efendi kimin? sorusu internette aratılıyor. Kurukahveci Mehmet Efendi İsrail'e destek veriyor mu? İşte firma hakkındaki bilgiler


KURUKAHVECİ MEHMED EFENDİ İSRAİL'E YARDIM MI ETTİ?
Gazze'deki soykırımı devam ederken, Kurukahveci Mehmet Efendi'nin İsrail ordusuna destek verdiği iddiası bomba etkisi yarattı. Paylaşılan kareden sonra Kurukahveci Mehmet Efendi'ye boykot çağrıları çığ gibi büyüdü. Firmadan ise yazılı bir açıklama geldi. 


KURUKAHVECİ MEHMED EFENDİ'DEN AÇIKLAMA GELDİ
'Yurtta Sulh Cihanda Sulh' ilkesini düstur etmiş bir ülkenin markası olduklarını ve 152 yıldır bu doğrultuda çalıştıklarını belirten  Kurukahveci Mehmet Efendi firması, bu iddiaların tamamını reddettiğini ve muhattaba almadığını ifade etti. İşte  Kurukahveci Mehmet Efendi'den yapılan yazılı açıklamanın tamamı:

KURUKAHVECİ MEHMED EFENDİ KİMİN? 

1871 yılında işi babasından devralan Mehmet Efendi, çiğ çekirdek kahveyi kavurup dibekte öğüterek müşterilerine hazır olarak satmaya başlar. İstanbul Tahmis Sokağı’nda kahvelerini satan Mehmed Efendi bir süre sonra ”Kurukahveci Mehmet Efendi” lakabıyla anılır.


1931 yılında vefat eden Mehmet Efendi’nin ardından oğulları Hasan Selahattin, Hulusi ve Ahmet Rıza Beyler baba mesleğini sürdürdüler. Aile 1934 yılında ”Kurukahveci” soyadını aldı. Mehmet Efendi’nin vefatından sonra ailenin en büyüğü Hasan Selahattin (1897–1944) yurtdışının önemini kavrayarak uluslararası etkinliklere katılmaya karar verdi. Böylece Türk Kahvesini yurtiçine olduğu kadar yurtdışına da pazarlayarak tanıtmaya başladı.