Türkiye genelinde artan enflasyon, tüm ürünlerde fiyat artışına yol açıyor. Vatandaşın alım gücü düştükçe, temel ihtiyaçları karşılamak giderek zorlaşıyor. Tavuk eti fiyatlarındaki bu artış da, bu duruma eklenen önemli bir problem olarak dikkat çekiyor.

“ZAM DEĞİL, İNDİRİM YAPACAĞIZ”

Kasaplar Odası Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Tavukçu, projenin amacını şu sözlerle açıkladı:

“Eğer Ramazan’dan önce bu izni alabilirsek, tavuk etinde yüzde 20-30 oranında indirim yapacağız.”

Fatih Tavukçu, kasap esnafının marketlerle rekabet edebilmesi halinde, halkın daha ucuz ürünlere ulaşmasının mümkün olacağını belirtti. Ayrıca tavuğun bütün olarak alınıp parçalanmasının maliyetleri düşüreceğini ve bunun fiyatlara olumlu yansıyacağını dile getirdi.

Emeklinin gözü Meclis'te: Maaş farkları ve yasal düzenleme Emeklinin gözü Meclis'te: Maaş farkları ve yasal düzenleme

HAKSIZ REKABET VE YASAL ZORLUKLAR

Kasaplar, mevcut yönetmeliğin pazar dengelerini olumsuz etkilediğini ve haksız rekabete yol açtığını söylüyor. Çözüm olarak Tarım ve Orman Bakanlığı’na seslerini duyurmaya çalışan kasap esnafı, mahalle kasaplarının canlanmasını ve daha rekabetçi fiyatların ortaya çıkmasını hedefliyor.

Muhabir: Haber Merkezi