Isparta’nın Gelendost ilçesi, bugün sabah saatlerinde düzenlenen operasyonla sarsıldı.
Yalvaç Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü bir soruşturma kapsamında Gelendost Belediye Başkanı Mustafa Özmen, Isparta İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı.
Aynı kapsamda 5 kişi hakkında daha arama, yakalama ve gözaltı işlemleri uygulandı.
Soruşturma detayları henüz açıklanmadı
Isparta Valiliği’nden yapılan ilk bilgilendirmeye göre, operasyon Yalvaç Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla yürütüldü. Ancak soruşturmanın içeriği, şüphelilere yöneltilen suçlamalar ve suç vasfı konusunda resmi bir açıklama henüz yapılmadı.
Yetkililer, adli sürecin sürdüğünü ve kamuoyunun ilerleyen saatlerde bilgilendirileceğini bildirdi.
İYİ Parti'den seçildi, sonra istifa etti
Mustafa Özmen, 2024 yerel seçimlerinde İYİ Parti adayı olarak Gelendost Belediye Başkanlığı'na seçilmişti. Ancak daha sonra partisinden istifa ederek bağımsız olarak görevine devam etmişti.
Özmen’in istifası sonrası belediye yönetiminde herhangi bir değişiklik yaşanmamış, bağımsız başkan olarak görevde kalmıştı.
Operasyonun yankıları: İlçede sessizlik, gözler Ankara’da
Gözaltı kararı sonrası ilçede büyük bir sessizlik hâkim olurken, siyasi kulislerde gözler Ankara’ya ve savcılık açıklamasına çevrildi.
İçişleri Bakanlığı'nın soruşturmayla ilgili devreye girip girmeyeceği ya da müfettiş görevlendirip görevlendirmeyeceği ilerleyen günlerde netlik kazanacak.
Mustafa Özmen kimdir?
-
2024 yerel seçimlerinde İYİ Parti’den aday olarak Gelendost Belediye Başkanı seçildi.
-
Görev süresinin ilk yılında partisinden istifa ederek bağımsız başkan olarak görevini sürdürdü.
-
Kamuoyunda özellikle kırsal kalkınma ve sosyal projelerle adından söz ettirdi.
-
Hakkındaki iddialar ve soruşturma içeriği henüz bilinmiyor.