Eski AK Partili vekil Hüseyin Kocabıyık hakkında ihraç süreci başlatıldı Eski AK Partili vekil Hüseyin Kocabıyık hakkında ihraç süreci başlatıldı

İBB Başkan Vekili Nuri Aslan'ın imzasıyla İBB Meclisi üyelerine gönderilen resmi davet yazısıyla, 1. Olağanüstü Toplantı'nın 24 Mart Pazartesi günü gerçekleştirileceği duyuruldu. Yazıda, toplantının 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu’nun 13. maddesi uyarınca yapılacağı bilgisi paylaşıldı.

Başlangıçta saat 14.00 olarak planlanan toplantının, ikinci bir yazıyla 10.00’a alındığı bildirildi. Toplantı, Fatih Saraçhane’deki İBB Başkanlık binasında yer alan Meclis Toplantı Salonu’nda yapılacak.

Hangi konular görüşülecek?

Olağanüstü toplantının gündemi oldukça dikkat çekici. İBB Meclisi’nde şu başlıklar ele alınacak:

  • İBB ve iştirakleri hakkında kamuoyuna yansıyan yolsuzluk ve terör soruşturması iddialarının araştırılması amacıyla bir komisyon kurulması.

  • Cumhuriyet savcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında hesaplarına el konulan İBB şirketlerinde çalışan personelin mağdur olmaması için maaş ödemelerine ilişkin bütçesel düzenlemeler yapılması.

Bu iki ana başlık, hem kamuoyunun gündemini oluşturan iddiaların aydınlatılması hem de mağduriyetlerin önüne geçilmesi açısından büyük önem taşıyor.

Saat değişikliği meclis üyelerine bildirildi

İlk olarak 14.00'te yapılacağı bildirilen toplantının 10.00’a alınmasına dair ikinci bir yazı, yine Nuri Aslan’ın imzasıyla Meclis üyelerine gönderildi. Yazıda şu ifadeler yer aldı:

"Görülen lüzum üzerine toplantının aynı tarihte saat 14.00’ten 10.00’a alınmasına ihtiyaç duyulmuştur."

Bu değişiklikle birlikte toplantının sabah saatlerinde, günün daha erken bir zaman diliminde tamamlanması hedefleniyor.

Kaynak: Yenidevir.com.tr